2011. szeptember 18., vasárnap

Az első...

Claire Loup: Amikor életemben először
4,5/5

Mindenki emlékszik arra, milyen volt tinédzsernek lenni. Saját magunknak megtapasztalni új dolgokat, amelyek a felnőttek világába tartozott. Amikor úgy éreztük, mi mindent tudunk, és jobban, mint más. És nem érhet meglepetés bennünket ebben az életben...

A történetben egy fiatal lány emlékein keresztül leshetjük meg az ő "első" élményeit. Első komoly szerelem, első sminkelés próbálkozás, első család nélküli nyaralás és így tovább.
A történetek egy jelenkori pillanattal indítanak, ami a szereplő egy régi emlékét hívja elő, mi pedig a kalandokat olvasva jókat mosolyoghatunk, vagy épp meglepődhetünk. De mindenekelőtt a saját emlékeinkkel hasonlíthatjuk össze.
Így volt ez nálam is. Nem egynél volt úgy, hogy felnevettem, hogy igen-igen, ez velem is így történt.

Egy kedves kis történet, mely kikapcsolódást nyújthat, és lehetőséget saját viszontagságos felnőtté válásunk felidézésére, mely visszanézve viccesebb, mint ahogy akkor éreztük. De ennél komolyabb dolgot ne is várjunk a történettől, ám szerintem nem is hiányzik. Néha jól jönnek az ilyen "limonádé" történetek, melyek csak kikapcsolnak, de semmi komoly, vagy mögöttes üzenetet nem kell keresni bennük.

Ha valaki az ilyesfajta könyveket nem szereti, nem ezzel fogja megszeretni. Akik pedig egy kis kikapcsolódásra vágynak, szerintem nyugodtan kézbe vehetik. Akik pedig tini korszakukat élik, olvassák el, és talán képesek lesznek nevetni a dolgokon, és saját helyzetüket is lazábban veszik majd. Mindenki átesett ezen, ahogy azt a könyvben is olvashatjuk.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: 236

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése