2016. december 30., péntek

Gomorra

Roberto Saviano: Gomorra - Utazás a nápolyi maffia, a Camorra birodalmába

3/5

Ezt a könyvet még Bsc-s koromban vadásztam le édesanyámnak, és akkor is elmélkedtem rajta, hogy el kellene olvasnom. Hm, így 6 évvel később sikerült is sort kerítenem rá.

2016. december 18., vasárnap

A nádor asszonyai

Ugron Zsolna: A nádor asszonyai

3/5

Ezt a kötetet ajándékba kaptam névnapomra, de csak mostanában sikerült elolvasni (igen, azt hiszem van még fejlődni ebben). Nem most volt, amikor az első kötetét olvastam, így csak halovány emlékeim voltak arról, kivel mi is történt a történet végére, s nyílván ez is nehezítette azt, hogy belerázódjak a dolgokba. Ám ezzel együtt is kicsit csalódásként éltem meg a könyvet.

Legendás állatok

Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

4/5

Igen, én is rákészültem a filmre, s bár tudtam, hogy nem ebből a könyvből írták meg a forgatókönyvet, azért átfutottam rajta. Arra azért fel kell készülni, hogy tényleg nagyon gyorsan halad vele az ember lánya.

A lélek botanikája

Elizabeth Gilbert: A lélek botanikája

5/5

Oké, töredelmesen bevallom, hogy én szerelembe estem ezzel a borítóval, annak ellenére, hogy a rózsaszín nem egészen a kedvenc színem. Aztán érdekes értékeléseket olvastam a könyvről, szóval addig vadásztam, amíg sikerült a polcomon tudni.

Felnőni kiábrándító

Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító

5/5

Az elmúlt időszakban határozottan megbizonyosodtam eme cím igazságáról, többek között emiatt se nagyon jutott időm/energiám a blogokba írogatni. Na de most igyekszem magam összekaparni, és utólérni, megmutatni, hogy olvastam ám eddig is, csak ti nem láttátok.