2016. február 16., kedd

Első forduló

Ahogy ígértem, ma elkezdődik a nyereményjáték. Szerintem nem olyan nehéz, a blogon, de google jóbarátunkkkal szinte biztosan megtaláljátok a válaszokat.
Az első forduló válaszait 22-én éjfélig küldhetitek el nekem a tigrisszem18ster@gmail.com címre. Ha netalántán elbizonytalanodtatok és javított változatot küldtök nekem, kérlek azt jelezzétek a levélben, hogy könnyebben tudjam követni a dolgokat :).
Na és akkor lássuk a feladatokat:



1. Magyar íróra vagyok kíváncsi, aki Göllén látta meg a napvilágot. Szolgált káplárként, végzettsége szerint pedig mezőgazdász volt. Három díjat is kapott posztumusz: Somogyért-díjat, Magyar Örökség díjat és Somogyország Kincse díjat.

2. Melyik író könyvének borító darabkája látható? (Író nevét és a könyv címét kell elküldeni.)


3. Ismét író nevére és a könyv címére lennék kíváncsi, ezúttal a fülszöveg egy része vezet benneteket nyomra.

"Az emberiséget soha nem látott veszély fenyegeti, űrbéli gyarmatai ellen három intelligens faj szövetkezik. Három faj és egyetlen ember. Az emberiség egyetlen reménye az, hogy az áruló tudós a dezertálása során hátrahagyta az elméjéről készült biztonsági másolatot."

 4. Magyar írónő nevét szeretném megtudni (elég csak az írói álnév). 
Eddigi regényei a humoros űrponyva, a romantikus fantasy és transzcendenssel foglalkozó sci-fi műfaji besorolásokat kapták. A fantasztikus irodalom aktív tagja, és jelenleg az Aranymosás projekt vezetője.

5. Borító részletet láthattok ismét (író neve és a könyv címe kell):



A második forduló jövőhét kedden este kerül fel a blogra. Bármi kérdéssel/panasszal nyugodtan írjatok, igyekszem még aznap este válaszolni.
Jó kutatást!

4 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Csak egy tipp: mielott feltoltod a kepeket, nevezd at oket, mert igy tul nagy segitseget adsz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. :D ez kiment a fejemből. De most már fent hagyom, ha már eddig segített, nem volna fer a többiektől elvenni :). A második körben meg majd erre is odafigyelek.

      Törlés