2019. augusztus 11., vasárnap

Szabadulj meg végre a hazugságoktól

Rachel Hollis: Szabadulj meg végre a hazugságoktól, hogy az lehess, aki valójában vagy!

4/5

"Rachel ​sikeresen ötvözi az ihletadó életviteli tanácsadó és a legjobb (és legviccesebb) barátnő hangját. A megbotránkoztatóan őszinte és humorosan józan könyve igazi ajándék azoknak a nőknek, akik szeretnének kiteljesedni és bátran vállalt, hiteles életet élni.
Megan Tamte, az Evereve alapítója és társelnöke

Azt hiszed, hogy mindenki másnak bejött az élet, csak Te vagy reménytelen eset? Ha igen, Rachel Hollis azt üzeni neked: ez óriási hazugság.
Az Inc. Magazine által „a harminc legjobb harminc év alatti vállalkozó” közé sorolt Rachel arra használja fertőző energikusságát, hogy feltüzelje a nőket: vegyék át életük irányítását, és félelem nélkül merüljenek bele legfőbb szenvedélyükbe. A fájdalmas őszinteséggel és rengeteg humorral tálalt gyakorlati stratégiákat Rachel a saját élettapasztalataiból gyűjtötte össze. A szórakoztató és bátorító érvelés mögött egy hús-vér nő rejtőzik, aki legújabb könyvében feltárja azt a húsz hazugságot és tévhitet, amely visszatartja a nőket attól, hogy örömteli és eredményes életet éljenek.
A könyv segítségével az újdonsült anyukáktól kezdve a profi üzletasszonyokig mindenki esélyt kap, hogy kilépjen a hagyományos keretekből, újragondolja az életét, és végre magabiztos nővé váljon az élete minden területén."


Az idei évem egyik legfontosabb sarokköve az lett/lesz, hogy változtatni akarok. Ez eddig nem volt ennyire kristálytiszta előttem, de mostanában egyre inkább azt látom, hogy errefelé haladok. Ha lassan is, ha kitérőkkel tarkítva az utat. Ezért olvasok ennyi önsegítő, tanácsokat adó könyveket is. Nem azért, mert azt gondolom, hogy valamelyikben megtalálom majd a biztos receptet a boldog élet kialakítására (bár amennyiben ez meg van valamelyikben, ne titkoljátok a címét :D). Hanem mert jó azt látni, érezni, hogy bizony más is élt már át hasonlót. Hogy nem vagyunk egyedül.
Rachel könyve is ezért került főleg a kezembe.



Korábban nem találkoztam a nevével, így aztán kíváncsian vártam, mit fogok majd olvasni a lapokon. És tetszett. Meglepett, milyen közvetlen az írónő. Hogy milyen mélységig beenged minket az életébe/életükbe. Nem tudom, én mennyire lennék képes teljesen idegeneknek ilyen őszintén írni, bár biztos ebben is van valami felszabadító.

Több témakört érint, szerintem mindenki fog olyat találni, ami igazán megérinti majd. Ki ne lett volna szerelmes, akart már tökéletes lenni és még sorolhatnám. Ami számomra talán a legfontosabb volt, hogy olyan sokszor sulykolja: Minden Rajtad áll!
Be kell vallanom, én nagyon nehezen mozdulok el, bármilyen irányról legyen szó. Mindent túlgondolok, minden oldalról szemrevételezek...és még akkor sem feltétlenül változtatok. Másokat sem nagyon szoktam hibáztatni, de ettől függetlenül tenni nagyon nehezen teszek, hiába tervezem el.
Szóval biztos, hogy még sokszor kezembe fog kerülni ez a könyvecske, hogy Rachel kicsit felrázzon. Ne csak lamentáljak, hanem cselekedjek is. Mert más nem fog.

Persze ezen kívül érdeklődve olvastam a a többi részt is. Csodálom, hogy bele mert vágni egy saját vállalkozásba. Vagy hogy annyi kínkeserven keresztül is végigcsinálta az örökbefogadást.

Azt hiszem tényleg csak ajánlani tudom ezt a kötetet, mert ha nem is minden fog hatással lenni rád, az a pozitív energia biztos megérint, ami csak úgy áramlik a lapokról. Nem akar semmire se rávenni, kényszeríteni, de segít szembenézni a dolgokkal, ha te is kész leszel rá. És nem mellesleg jó tudni, hogy bizony, mások is végig járták már ezt a göröngyös utat.

Kiadó: Partvonal
Oldalak száma: 288

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése