2016. február 23., kedd

Második forduló


Az első forduló tegnap este lezárult (akinek még nem jeleztem vissza, ma este megapja az email-t), így hát itt az ideje a második körnek. A kérdések/borítók szerintem nem lettek nehezek, így remélem ez a kör is legalább olyan jól fog sikerülni, mint az előző.
Ezúttal arra kérnék mindenkit, hogy a válaszok mellett azt is jelezze, mely könyvet szeretné a polcán látni, hogy a sorsolásnál könnyebb dolgom legyen majd :).
A határideje ennek a fordulónak február 29-e éjfél. Sorsolás március 1-jén lesz, este. A nyerteseket email-ben is értesíteni fogom.

Sok szerencsét mindenkinek!



1. Író nevére és a regény címére lennék kíváncsi:
 

2. A fülszöveg alapján melyik írónő, melyik regényére gondoltam? 

"Olyan világban élünk, ahol a legfelsőbb bíróság döntése alapján a vámpírizmus megengedett. Ahol a halottkeltőnek lenni hétköznapi foglalkozás. Ahol a természetfeletti ügyeket a rendőrség különleges osztaga kezeli. Ahol mindennapos dolog, ha az ember zombikba, vagy patkányemberekbe botlik."
 
3. Melyik amerikai írónő nyerte el kétszer a Newbery Medal irodalmi díjat? Főleg gyermekkönyveket ír, és Hawaii-on látta meg a napvilágot.
 
4. Író nevére és a regény címére lennék ismét kíváncsi:





5. Melyik magyar írónőre gondoltam? 1949-ben megkapta a Baumgarten-díjat, de még azon a napon vissza is vonták tőle. Eredetileg költőként indult. Alapítótagja volt a Digitális Irodalmi Akdémiának.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése