2013. június 2., vasárnap

Könnyű, mint az egyszeregy

Tamara Webber: Easy-Egyszeregy
5/5

"Egy ismeretlen megmentő.
Egy nyugtalanító titok.
A szerelem nem mindig sima ügy…
A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált…
Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól.
Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen, nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére."

Ismét egy, a Könyvhéten megjelenő könyvről hozok nektek véleményt. ;)

Ami engem először megfogott, az a borító volt. Ne kérdezzétek miért, valamiért tetszik. A fülszöveg alapján egy egyszerű, szórakoztató romantikus történetet vártam, ahol majd a 2 fiatal egymásra találásáért lehet izgulni. És ezt valamilyen szintig meg is kaptam, és még többet is.
Amikor egy könyvbe belekezdek, sokszor vágyom arra, hogy nyújtson valami pluszt, azon kívül, hogy segít elmulatni az időt. Legyen benne valami, ami igazán meg fog. Mindegy, milyen műfaj keretein belül vagyok. És ezt ez a történet maradéktalanul teljesíti.

Egyetemistaként bizony gyakran (bár a gyakorisága embertől függő) megyünk/mentünk buliba, vagy egymagunk, vagy baráti társasággal. És a végén, hacsak nem laktunk egy helyen, bizony előfordulhatott, hogy egyedül indultunk neki az éjszakának.
Hányszor hallottuk már a szülőktől, rokonoktól, hogy későeste egyedül sehova se menjünk? És persze legalább egyszer megszegtük ezt. Vagy többször. Mert ugyan már, mi történhetne velünk? Pont velünk?
Jacqueline egy ilyen buli után találkozik először azzal, hogy bármi megtörténhet vele, ráadásul olyan személytől, akit ismer, akiben bízott. Ám szerencséjére Lucas épp arra járt, és segítségére sietett. Innentől kezdve a lány mintha mindenhol bele futna a fiúba, és egy idő után kezd rájönni, hogy ezt nem is bánja annyira. Ám az örökös félelemmel is kezdeni kell valamit, és arra is rájön, nem csak neki van fájdalmas emléke.

A nemi erőszak egy komoly probléma, és ráadásul sokszor olyan érzése van az embernek, mintha az áldozatot hibáztatnák érte. Mert biztos kihívó volt, meg felelőtlen...mindeközben a szerencsétlennek amúgyis épp elég nehéz magát meggyőzni arról, hogy nem az ő hibája volt, és túllépni a félelmen. El nem tudom képzelni, milyen lehet egy ilyen trauma után felállni.
Ahogy az írónő közelít ehhez a témához egyrészt nagyon is valóságos. Én konkrétan az ágyon pattogtam idegességemben, hogy valaki, bárki segítsen már ennek a lánynak! És elég alaposnak is tűnt, és hitelesnek, ahogy a szereplők ezt kezelik. Például a diákszövetségesek részéről érkező nyomás a szegény lányokra.

Jacqueline kifejezetten szimpatikus szereplő, aki bár a csöndes jó kislány, meglepően kitartó és erős is tud lenni, ha a helyzet úgy hozza. S bár meghozza a saját rossz döntéseit (egyetem választás stb.), egyrészt képes szembenézni a következményeivel, másrészt megpróbálja azokat helyrehozni.
Lucas, az a tipikus rossz fiúnak kinéző, viselkedő srác, akitől egészen biztos, hogy minden anyuka szemöldöke az egekbe szaladna. Aki vonzza a lányokat, mert van bennünk egy naiv gondolat, hogy mi majd jó útra tudjuk terelni. Ám őt nem igazán kell már jó útra terelni, még ha ez az elején nem is olyan egyértelmű.
A kettejük kapcsolata pedig pontosan az a fajta romantikus történet, ami tetszik. Nincs túl díszítve, egyszerű, mégis van benne valami, ami megfog. És ami miatt őszintén reméled, hogy minden akadályt, legyen az jelenbeli, vagy múltba nyúló, letudnak győzni.
Rajtuk kívül a szereplőkről azért olyan sokat nem tudunk meg, mégsem éreztem ennek zavaró hiányát. Kennedy-ről az a kevés is elég volt, akárcsak Buck-ról. Vagy Erinről, hogy pozitív is legyen a felsorolásban.

Szóval, ha vágy egy kis kikapcsolódásra, valami romantikusra, és nem zavar ha van benne egy komolyabb vezérfonal, némi szex, akkor ez a könyv kifejezetten rád vár. Hidd el, olyan könnyű lesz, mint az egyszeregy. :)

A könyvért köszönet illeti a Könyvmolyképző kiadót.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: 331

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése