2012. április 30., hétfő

A harmadik év gimnazistaként 1.

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi - Remény
4,5/5

Ismét egy új évet kezdünk Reni osztályával. Ők most a nagyok :D, a 11.-ek, akik rosszabbak, mint tavaly voltak, és igyekeznek a tanáraik idegein táncolni.
Megjelenik egy új osztálytárs is, akit kicsit "csipkednek", de aztán befogadnak. Ki könnyebben, ki nehezebben. :D.

A történet persze nem hazudtolja magát, Reni szemszögéből követjük a történéseket. A csetléseket, botlásokat, sikereket, és egymásra találásokat. Ami a könyv előnye, hogy nincs már benne annyi ismétlés, amit örömmel üdvözöltem. A humor is megmarad, akárcsak a hangulat, ahogy magunk előtt látjuk az osztály tombolását, összetartását.
És a végén az a jelenet :D. Romantikus lelkemnek nagyon jól esett.

Ami a hátránya, vagyis ami engem azért kicsit idegesített, az a következők voltak. A folyamatos huzavona a két "hősszerelmes" között. Ahogy egymásra sértődtek. Persze tény, hogy azok okozzák a legnagyobb fájdalmat nekünk, akiket szeretünk, de néhol már túlzásnak éreztem a dolgot. Mint a rétestészta, amit csak nyújtunk, nyújtunk. És Cortez viselkedése. Tény, hogy rosszul eshetett neki Reniék hazugsága, de hányszor bántotta meg ő jobban a lányt? És egyszer sem kért bocsánatot.

Továbbra is azt mondom, ez egy jó sorozat, mely a fiataloknak, idősebbeknek szórakozást nyújt. Esetleg rászoktathatja azokat is az olvasásra, akik nem annyira szeretik. Szélesíti a zenei és irodalmi palletáját az olvasónak :D. Jó a humora, aranyosak a szereplők, akik közül a többség végre nem csak statiszta, hanem élettel, személyiséggel telt meg. Az apróbb hibák egy része is eltűnt, aminek nagyon örültem, bár azok mellett is élvezhető volt a történet.

Úgyhogy kíváncsian várom a hatodik kötetet, és persze azt, hogy a legvégére mit hoz ki az írónő belőle.

Kiadó: Ciceró
Oldalak száma:488

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése