2012. április 5., csütörtök

Könyvek, melyek kedvencek lehetnek

Nos, eltelt egy újabb hét, és én persze szokés szerint találtam magamnak olyan könyvet, mely érdekelne. A következő könyvek közül, ha jól tudom, még egyik sem jelent meg, de van olyan, ami nem sokára meg fog.

1. Alexandra Adornetto: Halo trilógia - Lázadó
Hm, egy újabb YA-s könyv, de ha mostanában ezek szórakoztatnak. És van köztük néhány, amelyik kifejezetten jó. Ez ismét egy trilógia lesz (nem lepődtem meg, kezdek hozzászokni, hogy mindig sorozatokba bukok :D). A főszerepben ezúttal nem farkasok, nem vámpírok, még csak nem is tünsérek lesznek, hanem angyalok. Úgy látom ez is terjedő tendenciát mutat, de nem bánom. Nem árt egy kis frissítés a különleges lények területén sem. A fülszövegből:
"A mennyország három angyalt küld a Földre – Gábrielt, a harcost, Ivy-t a gyógyítót és Bethany-t, a legfiatalabbat és legemberibbet –,
hogy jó cselekedeteket hajtsanak végre a sötétség hatása alá került világban.
Miközben mindvégig kerülik az emberi kapcsolatot, hatalmas igyekezettel próbálják eltitkolni ragyogó fényüket,
emberfeletti hatalmukat és mind közül a legveszélyesebbet, a szárnyukat.
Aztán Bethany találkozik Xavier Woodsszal, és egyikük sem lesz képes ellenállni a köztük lévő vonzalomnak..."

Ha minden igaz, április 11-én kerül a boltokba.




2. Aimee Agresti: Megbűvölve
Ennek a könyvnek a borítója fogott meg először. Remélem a beltartalom legalább annyira igényes lesz, mint a külseje.
Fülszövegből:
"A tizenhat éves Haven Terra, az illinoisi iskolás lány nyugodt életében hatalmas változás következik be: két társával együtt gyakornok lehet a híres chicagói szállodában, a Lexingtonban. Ebben a hotelben lakott egy időben a neves gengszter, Al Capone is. Havennek kalandos gyermekkora volt: öt évesen egy árokparton találtak rá, és az őt gondozó ápolónő fogadta örökbe; testén különös sebhelyek vannak; érzékeny, értelmes és fogékony lány. A patinás hotelépületet nemrég újították fel, és most gőzerővel készülnek a megnyitóra. Haven megismerkedik a szállodával és közelebbi kapcsolatba kerül az igazgatónővel, a gyönyörű, ám kiszámíthatatlan Aureliával, segédjével, a jóképű Luciannel, a fennhéjázó szakáccsal, Etannel, valamint a különös személyzettel is. Ahogy telik az idő, Haven és legjobb barátja, Dante, valamint a másik gyakornok, az okos Lance nyugtalanító felfedezéseket tesz: egy üres könyv lapjain üzenetek jelennek meg, fotók kezdenek el átváltozni, egy szoba magától tüzet fog, egy átjáró mögött elmondhatatlan titok lappang… Minden jel arra mutat, hogy semmi sem történik véletlenül…"

3. Laini Taylor: Füst és csont leánya
Nos, itt a cím keltette fel az érdeklődésemet, de a borító is szimpatikus. Ám amikor a fülszöveget elolvastam, kissé elbizonytalanodtam. Azt hiszem, ez a könyv már csak azért is a kezeim közé kerül, hogy eltudjam dönteni tetszeni fog-e vagy sem. :D
Fülszövegből:
"17 Karou, a valódi kék hajú lány Prágában él és rajzolni tanul, ám gyakran hiányzik az iskolából, mert időről időre távoli és veszélyes küldetéseket teljesít titokzatos és végtelenül rút nevelője, Kénkő parancsára. Kénkő boltjából kilépve ugyanis a világ legkülönbözőbb pontjain találja magát, és mindenhonnan fogakat kell vinnie Kénkőnek, aki kívánságteljesítő gyöngyökkel fizet a fogakért. Egy ilyen küldetésen méri össze Karou először az erejét Akivával, az emberfeletti szépségű szeráffal. Az első találkozást azonban több is követi a mai Prágában és más korokban, más világokban, mert tér és idő nem szab korlátot a kimérák és a szeráfok időtlen idők óta tartó könyörtelen küzdelmének. Hogy kik a kimérák, és kik a szeráfok? Kik az ördögök, és kik az angyalok? Jó-e a szép, és szép-e a jó? No és kicsoda valójában Karou, akinek a neve egy bizonyos nyelven azt jelenti, „Remény”?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése