2011. május 18., szerda

Utazás a múltba

Kerstin Gier: Rubinvörös
4,5/5

Ha egészen kicsi korodtól tudod, hogy a családodban vannak olyanok, akik képesek a múltba utazni, és ennek milyen tünetei vannak, akkor nem esel kétségbe, amikor unokatestvérednél jelentkeznek. Így van ezzel Gwendolyn is. Azonban azzal nem számolt, hogy talán nála jelennek meg a tünetek, és ennek köszönhetően háromszor is más-más időben találja magát. És ezzel kezdetét veszi a bonyodalmak sorozata, és egy kaland kezdete...

Az időutazás már magában izgalmas téma, ráadásul itt egy családban vonul végig egy gén, amely miatt képesek lesznek ugrálni a különböző korokba. Nagyon kellemes olvasmány volt, annak ellenére hogy nem voltak benne vámpírok (na jó, említés szintjén Drakula), vérfarkasok. Épp elég volt szerintem az a titok, mely körbelengi a rubint, és a családját, s aminek nagy részére még nem derült fény. Tetszett, ahogy felépített egy teljes titkos társaságot, ahol ezt a tudást védelmezik, és az újoncokat kiképezik.
Hihetővé tette az emberi kapcsolatok bonyolultságát, ahogy azt ábrázolta, hogy bizony még családon belül is meg van a versenyszellem, hogy néha fontosabb a központban forgás, mint a családi összetartás. És hogy nehéz új életet kezdeni, ha hirtelen minden, amire felkészítettek, ami az életcélod volt, semmivé lesz.
Na meg persze a sejtetése annak, hogy a kapzsiság és a hatalomvágy sokakat elcsábít.
Humor, tudomány, képzelet, szerelem, család...és még rengeteg apró kirakós darab az, ami ezt a regényt alkotja és ami megteremti azt a varázst, hangulatot, ami magával ragad.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: 334

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése