2013. július 20., szombat

Újabb vámpíros sorozat a polcomon...

Karen Chance: Megérint a sötétség

4/5

"A Megérint a sötétség a világhírű Cassandra Palmer-sorozat első része. Karen Chance írónő ebben a kötetben kalauzol el minket először Cassie különleges világába, ahol otthonosan mozognak a természetfeletti lények, a görög mitológia álomszerű alakjai pedig a középkori Európa szörnyeivel és modern korunk rémlényeivel csatáznak.
Az olvasót az első oldaltól foglyul ejti a különleges világ, ahol bármelyik pillanatban megtörténhet a legmeglepőbb fordulat is…

Cassandra Palmer élete koránt sem átlagos. Látomásai véletlenszerűen felvillantják neki a múlt vagy a jövő fontos pillanatait. Emiatt figyel fel rá és rabolja el Tony, a több száz éves vámpír. Hatalmat akar Cassie látomásaiból – mindent tudni akar üzletfeleiről, pedig azt még nem is sejti, hogy a szellemek szintén kapcsolatot tudnak teremteni a lánnyal. Két évvel Tonytól való szökése után Cassandra halálos fenyegetést kap. Ezzel véget érnek az unalmas hétköznapok, menekülnie kell a vámpírok elől. De nem csak nevelője üldözi, nyomába erednek más vámpír nagymesterek, hadmágusok, sötét varázslók és boszorkányok is.
De vajon mit akarnak a fiatal, ártatlan lánytól? Mi köze mindennek Carcassone várának kínzókamráihoz, ahová Cassie látomásai újabban vezetnek?
Sikerül-e kideríteni, valójában mi történt pontosan a húsz évvel korábban elhunyt szüleivel?"


Ez a kötet, illetve a 3. rész egy kedves ismerős közreműködésével lett az enyém, igaz a második kötetet más módon kellett beszerezni, de semmi sem lehet tökéletes, nem igaz? :D

Őszintén szólva az első 20-30 oldalnál komolyan elgondolkoztam azon, hogy félbehagyom a kötetet, vagy ha el is olvasom, akkor a többit már nem fogom. Szerencsére a könyv vége megmentette a sorozatot, de addig elég komoly próbatétel volt a dolog.
És hogy mi okozta a gondjaimat? A főhősnőnk, Cassie. Alapvetően nekem a gyengéim az erősre alkotott női főszereplők, akik nem várnak a szőke hercegre és a megmentő seregre, hanem maguk veszik kézbe a dolgokat. Mindemellett nem árt az sem, ha van egy kis sütnivalója, humora, és azért megmarad emberinek. Tudom, tudom, alig kérek valamit. Na már most, Cassandra a világ legidegesítőbb hősnőjének egyike. Értem én, hogy komoly oka van a bosszúszomjra, de héj, ha több 100 éves nagyágyú vámpírok mentik meg a seggedet, nyílván akarnak valamit tőled, akkor nem azaz első, hogy meglógok tőlük, hogy leszámoljak egy régi ellenfelemmel. Arról nem is beszélve, hogy akárhányszor mentik meg, mindig fel van háborodva. Teljesen logikus, nem igaz? Arról már nem is beszélek, hogy ahogy elkezd változni az ereje, ahelyett, hogy elfogadná, hogy ez van, váltig tagadja a dolgokat. Nah, és emellé még nyivákol is, és a lehető leghihetetlenebb pillanatokban áll neki nézelődni, hogy mi is van a többiekkel. Harc közben nem azt lesem, mi van a város túlsó felén, hanem a harcra koncentrálok, és majd utána nézem meg, mi a helyzet, nem?
Na, ezt leszámítva semmi bajom nem volt vele :D.

A másik problémám az volt, hogy az elején alig tudunk meg valamit a világról, ahol vagyunk. Mintha már eleve tudnunk kellene a dolgokat, szabályokat. Csak néha vágdosnak hozzánk infomáció morzsákat, mi meg csak lesünk.
Azért a közepétől kezd lassan összeállni a kép, de addig csak kapkodtam a fejem, mert vannak itt vámpírok, vérpatkányok, gólem stb, csak az összkép nem áll egybe.

Viszont, ha ezeken túl esünk, és végre kapunk annyi információt, hogy végre egészében lássuk a dolgokat, egészen élvezhető lesz a történet. Mert az tény, hogy egy pillanatra sem hagyja az olvasót unatkozni, mindig van valami újabb bonyodalom. És engem kifejezetten megfogott Püthia leírásával, meg a képességeivel, szóval ez egy plusz pont volt.
És egyik szereplő is nagyon a szívemhez nőtt, Mircea abszolút kedvenc lett. Belőle még többet is eltudtam volna viselni :D.

Úgyhogy összességében annyira nem volt rossz, de remélem a folytatások javuló tendenciát fognak mutatni, és nem csak a második felük fog tetszeni.

Kiadó: Kelly
Oldalak száma: 330

3 megjegyzés:

  1. Naná, hogy javulni fog, sőt! Mircea mellet meg majd megjelenik Pritkin:P

    De tényleg, könyvről-könyvre egyre jobb ez a sorozat, Pritkin meg az álom, de nem akarlak befolyásolni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Ezt örömmel hallom. Pritkin személyére meg már kíváncsi vagyok nagyon, mert annyit hallottam már róla.

      Törlés
  2. A harmadik résztől lesz inkább előtérben, ha addig kibírod, rajongó leszel :)

    VálaszTörlés