2017. október 8., vasárnap

Puszi Erzsi

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! - A világ macskaszemmel

4/5

"Erzsébet Fenevadova minden idők legnagyobb celebritása. Egy igazi bundás királynő, szőrös fülű, bajszos díva, szupermodell, politikai szakkommentátor asszony… Sokoldalúsága szinte felsorolhatatlan, bölcsessége káprázatos – többek között ezért is teljesen jogos várományosa az elnök asszonyi posztnak.
Hívei tudják, hogy életük Erzsébet útmutatásai nélkül mit sem érne. Nagyságát gyakorta versben is megéneklik, az írástudatlanok pedig Erzsébet kifinomult ízlésének eleget téve tonhalban fejezik ki mélységes tiszteletüket.
Erzsébet jelenleg Budán, a Hotel Wardrobe Wellness Superior***** Elnöki Lakosztályában él. Sajnos szingli. Pillanatnyilag csak egyetlen, hozzá méltatlan udvari szolgálója, Gergely, próbálja megteremteni a kivételes nagyságához illő körülményeket.
"A szépség nem az arcodon van, nem is a mosolyodban, de még csak nem is a szívedben. A szépség a bundádban van, a tappancsod párnácskáiban és a bajszod végében, ahogy pöndörödik, és ami csiklandozza a másikat – akár egy életen át.
Erzsébet Fenevadova"

  Erzsébetet először a Facebook-nak köszönhetően fedeztem fel magamnak, amikor is egy bejegyzése szembejött valahol. Hamarosan rendszeres olvasója lettem az írásainak. Aztán kiderítettem azt is, hogy hoppá, nem csak az interneten követhető, de már könyv is jelent meg róla. Egy kedves barátnőmnek köszönhetően pedig a könyv a birtokomba is került.

  Azt hiszem a legtöbb macskatartó ember mosolyogva olvassa el ezt a könyvet, mert bizony-bizony sok ismerős dologgal találkozhat. Én is élénken emlékszem még az első alkalomra, amikor a macskám (pontosabban most már édesanyámé) az életembe/életünkbe lépett. És ott igen kényelmesen elhelyezkedett.

  Valljuk be, hogy mindannyian elgondolkoztunk már azon, vajon mit gondolhat rólunk, és a világunkról a háziállatunk. Mindegy, hogy az kutya, macska, hörcsög stb. Hiszen szerves részei az életünknek, sokszor családtagok, akikért aggódunk, ha betegek, és időnként kiakadunk tőlük, ha rosszalkodnak. (Pl: A macskánál a túl sokáig tartó csönd legalább olyan gyanús, mint egy kisgyereknél. Trust in me.)
Talán ezért is szórakoztató olvasmány ez a könyv is. Igazából gyanús a dolog, hogy a mi macskánk dettó hasonlóan gondolkodik rólunk :D. Mindenesetre az idomításunk kifejezetten jól halad ;).

  Azt hiszem ez a könyv kifejezetten remek ajándék lehet olyannak, aki már macskatartó, mert megnyugodhat, hogy bizony, másnál is hasonlóan mennek a dolgok. Vagy éppen macskahiány kezelésre is kiváló (mert én például ritkán látom őkelmét, így jó, hogy van valami kicsit macskás a polcomon.) De szórakoztató olvasmány lehet annak is, akinek még nincs macskája, mert sose tudhatja, mikor kopogtat nála egy bundás királyi személy. És sose hátrány, ha az ember már előre felkészül.

Kiadó: Libri
Oldalak száma: 185

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése