2012. június 16., szombat

Nem a méret a lényeg

Antonio Orlando Rodriguez: Chiquita
3,5/5

Kicsit sokáig tartott elolvasni a könyvet, de azért csak sikerült. Nagyon szeretek önéletrajzi témájú könyveket olvasni. Érdekel mások élete, hogy bizonyos korokban, helyzetekben mások hogy éltek/élnek.

Chiquita élete nem egyszerű, főleg mivel az élet úgy hozta, hogy igen csak aprócska termettel született. Egyrészt áldás, egyrészt átok a kicsinysége. Könnyen bűvöli el az embereket, de nem veszik egy ideig felnőtt számba...mindemellett a történelem és a kíváncsisága úgy hozta, hogy el jut Amerikába, ahol neki áll, hogy megcsinálja a szerencséjét, hogy híres legyen, az emberek a lába előtt heverjenek.

Nem egyszerű személyiségnek ábrázolják, akit leginkább a saját jóléte, a pénz, a hírnév érdekelt, az embereket hajlamos volt kihasználni, ellenben rosszul tűrte, ha őt próbálták meg kihasználni, azt nem viselte túl jól.
Mindezek ellenére voltak olyan pillanatok, amikor kedveltem. Mert nem adta fel.

Ami zavart, hogy nagyon sok olyan elem volt benne, ami inkább meseszerűnek tűnt, és a végén írta is az író, hogy sokat hozzá tett a történethez. Ez azért zavart, hogy a végén sem lett tisztázva, mi az igazság, és mi nem.
Ami tetszett, hogy a cirkusz, a színház, egy egészen más kor embereinek életébe nyertem bepillantást.

Kiadó:Magvető kiadó
Oldalak száma: 495

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése