2013. november 9., szombat

Agave hírek

November 14-én – jövő hét csütörtökön – jelenik meg John Scalzi Zoë története című regénye, ami a Vének háborúja-sorozat negyedik és egyben befejező kötete. Az amerikai sikerszerző tavaly május óta töretlen népszerűségnek örvend Magyarországon is, amit jól jelez, hogy e négykötetes sorozatát másfél év alatt kiadhattuk. S természetesen Scalzit ezzel nem fejezték be, jövőre újabb könyvek várhatóak tőle.


"Képzeld el…
Képzeld el, hogy tizenöt éves vagy, a rég halott biológiai apád az emberiség legnagyobb árulója, a nevelőszüleid ellenben hős exkatonák és egy új gyarmat kormányzói. Képzeld el, hogy minden lépésedet két félelmetes földönkívüli testőr kíséri, és egy komplett idegen faj tanulja tőled egy csillagközi valóságshow keretében, hogy miként kell öntudattal rendelkező intelligens lényként élni.

Képzeld el, hogy örökre el kell hagynod szülővárosod és szülőbolygód egy világvégi új gyarmat kedvéért, ahol új barátokat kell szerezned vadidegen telepesek között, hogy örömeidet és gondjaidat megoszthasd valakivel. Mert az új világ mindkettőt bő kézzel méri.
Te mit tennél ebben a helyzetben?

John Scalzi nem osztott meg velünk minden részletet a Roanoke történetéből Az utolsó gyarmat című könyvében, ezért olvasóira hallgatva még egy utolsó, különleges utazásra hív minket a Vének háborúja-univerzumba és a Roanoke-ra, hogy újra átéljük a gyarmat kalandos létrejöttét."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése