2014. április 15., kedd

Atlantic Press Kiadó és az Aba Könyvkiadó programjai a Könyvfesztiválon

Helyszín: Millenáris (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. B 42 stand)
 Április 25. Péntek

15 órától Lendvai Béla dedikál az Atlantic Press Kiadó standján (B 42)
16 órától Vivien Holloway dedikál az Atlantic Press Kiadó standján (B 42)


Április 26. szombat

10 órától Rozsnyai János dedikál az Atlantic Press Kiadó standján (B 42)
11 órától Benkő László dedikál az Atlantic Press Kiadó standján (B 42)
14 órától Ferenczik Adrienne dedikál az Atlantic Press Kiadó standján (B 42)
15 órától dedikálja első magyarul megjelenő könyvét A pénzváltót William G. Winkler az Atlantic Press Kiadó standján (B 42)
16 órától Rupáner-Gallé Margó dedikál az Atlantic Press Kiadó standján (B 42)

Újdonságok

Szövegközi kép 13
William G. Winkler (Dr. Winkler Gábor) Németországban élő magyar író, eredeti foglalkozását tekintve vegyészmérnök. Ifjúkora óta ír novellákat, verseket, de csak néhány éve kezdte el írni politikai kalandregényeit. Ezek legfőbb érdekessége az, hogy egytől egyig a mában játszódnak, és a legfrissebb világeseményeket követik nyomon, méghozzá sokszor meghökkentő hitelességgel.
William G. Winklernek bár sosem volt köze a titkosszolgálatok munkájához, a téma mindig is foglalkoztatta. Egy interjúban így fogalmazta meg érdeklődését a politikai krimik iránt:
"Sokakat a nyomozók munkája köt le, az ő kedvelt olvasmányaik a detektívregények Sherlock Holmestól Wallanderig. Engem viszont mindig is érdekelt az a sokszor könyörtelenségig durva háború, amit a titkosszolgálatok a felszín alatt vívnak egymással. Első idevonatkozó irodalmi élményem John le Carré A kém, aki a hidegről jött be című könyve volt, mely máig utolérhetetlen klasszikusa ennek a műfajnak. "

"Herclija gyönyörű strandján, ahol az „Iroda” műveleti osztályának igazgatója nyaral, idilli békesség honol. Avram Meir éppen a házassági évfordulóját ünnepelné, amikor a miniszterelnök magához rendeli, hogy sürgős feladattal bízza meg. Valamit sürgősen tenni kell, mert a palesztin rakéták a legutóbbi támadásból ítélve az izraeli fővároshoz mind közelebbi célpontok elérésére képesek. És a válasz nem lehet katonai ellencsapás, mert a rakétákat nem támaszpontokról, hanem sűrűn lakott arab településekről indítják...
Avram a 39 fokos nyárban nem térhet vissza családjához, hanem még aznap éjszaka hozzá kell fognia egy különítmény megszervezéséhez. A feladat: megakadályozni a soron lévő rakétaüzlet lebonyolítását. A különítmény élére pedig az a férfi kerül, aki sok évvel korábban Münchenben levadászta az izraeli olimpiai csapat elleni bombamerénylet elkövetőit. Most azonban olyasvalakit kell megtalálnia, aki évtizedek óta képes volt láthatatlan maradni.
A zöld pecsét William G. Winkler regényeinek címlapján jelképes emlékeztető a kalandéhes olvasó számára: a szerző minden könyve a világunkat felügyelő titkos vagy nem is annyira titkos szervezetek háborújáról szól. Mindenre elszánt terrorszervezetekről és bűnszövetkezetekről, és az ellenük felsorakozó titkosszolgálatokról. Terroristák, bérgyilkosok és merénylők az egyik oldalon, ügynökök, kémek, titkosszolgák a másikon. Állandó viaskodásuk többnyire úgy nyomja rá bélyegét az átlagember életére, hogy nem is tud róla. És még ha sokszor nemes célért harcolnak is, ők a modern világ igazi vámpírjai."
Megjelenik április 22-én!



Szövegközi kép 1

Az Én és az iszlám a mindössze 27 esztendős, de sztárbloggerként már az egész arab világban "Szudáni gondolkodó" néven ismert Amir Ahmed Nasszer könyve. Megrázó vallomás ez egy hívő muszlim belső drámájáról. A szélsőséges gyűlölködés szellemében nevelkedett fiatalember saját útját írja le a fundamentalizmustól az iszlám eredeti mérsékelt tanításának megértéséig és hirdetéséig.


"Öngyilkos merénylő vagy Al Kaida terrorista lehetett volna a kis Amirból, ha szülei nem látják be időben, hogy a vallási iskolákban hirdetett radikalizmus egy életre eltorzíthatja gyermekük lelkét. Véletleneken múlott, hogy az ő kezében a „bombát” végül egy internethez csatolt komputer jelentette.
Amir Ahmed Nasszer 25 évesen lett az arab világ legismertebb bloggere, és 27 évesen írta meg saját átváltozásainak izgalmas történetét ebben a könyvben, mely aligha véletlenül lett hónapok alatt világsiker. Az Én és az iszlám voltaképpen az Arab Tavasz szellemi előtörténete. Lefegyverzően őszinte és izgalmas beszámoló az útjukat kereső muszlim fiatalok kétségeiről, lelki gyötrelmeiről és szabadságvágyáról. Egyszersmind behízelgően őszinte és felemelő memoár arról, hogyan nyitotta fel egy ifjú arab szemét a szélesebb világra a bloggolás és az internet.
Vélemények a könyvről:
„Az Én és az Iszlám egy jó internetes blog bájával íródott: ellenállhatatlan, skrupulusok és pretenziók nélküli, minden friss gondolatra nyitott, elismeri más szerzők érdemeit, és ha próbálja is leplezni, voltaképpen grandiózus írás”
–The Wall Street Journal

„Az Én és az Iszlám egy szép történet szerelemről és megváltásról, arról, hogyan szakad meg a szív. Olvasd és lelkesülj!”
– Szalman Ahmed, a Junoon vezető énekese

„A szeptember 11 utáni világban vitriollal öntötték le a muzulmán hitet. Ez a könyv ennek a méregnek az ellenanyagát tartalmazza. Olyan valaki írta, aki általunk alig felfogható körülmények között nőtt fel. Ez egy nagyon bátor és és nagyon megható könyv, amelyben szó van Palesztináról, terrorizmusról, internetes aktivizmusról, szerelemről és életről, s amely megmutatja az iszlámon belüli árnyalatokat is. Csak gratulálhatok a szerző azon döntéséhez, hogy elutasítja a fundamentalizmust. Ez bennünk is megkérdőjelezi, mit tett valamennyiünkkel „a terrorizmus elleni háború.”
– Antony Loewenstein"
Megjelenik április 22-én!




Szövegközi kép 1





A futballvilágban klasszikusnak számító Barcelona-Real Madrid párviadal –az El Clásico története egyszerre sporttörténet és politikai krimi.

            Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Alfredo di Stéfano, Kubala László, Puskás Ferenc... Mi a közös bennük? Minden igazi focirajongó tudja, hogy ők mindannyian a Real Madridban vagy a Barcelonában fociztak vagy játszanak ma is.

            Az El Clásicónak, a rangadók rangadójának több mint százéves története elevenedik meg a Margitay fivérek könyvében az első, 1902-es találkozótól napjainkig, amikor – csodák csodája – a két szuperklub egymás közötti mérlege még mindig közel döntetlenre áll.

            Az értékes archív fotókkal illusztrált könyv függelékében megtalálható a Barcelona-Real Madrid mérkőzések teljes dokumentációja 2014-ig, a győzelmi statisztikák, az edzők, az elnökök, és azoknak a világklasszisoknak a listája is, akik mindkét nagy csapatban játszottak.

            Focirajongóknak kihagyhatatlan! Második, bővített kiadás!
Megjelent!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése