2014. augusztus 7., csütörtök

Szerelmem egy angyal

Ferederica Bosco: Szerelmem egy angyal

3/5

"Mia tizenhat éves, cinikus, lázadó, határozott, nem fél szembenézni a kihívásokkal, amit az iskola, az osztálytársak és az elvált szülők jelentenek. Viharos a kapcsolata az anyjával, aki mindennél jobban szereti őt, viszont pasiügyekben eléggé hasznavehetetlen.

Mia, amióta az eszét tudja, egy dologra vágyik: hogy bekerüljön a londoni Royal Ballet Schoolba, a világ legnevesebb tánciskolájába. Csakhogy a felvételi vizsga kegyetlen, a tandíj pedig megfizethetetlen egy egyedülálló édesanyának. És csak hogy az élet még bonyolultabb legyen, a lány titokban őrülten szerelmes a legjobb barátnője bátyjába, Patrickba. A fiú annyira fantasztikus és különleges, hogy már-már nem is tűnik egyszerű halandónak, 
 inkább egy angyalra hasonlít.

Mia sosem hitt abban, hogy egyszer minden álma teljesülhet. Arra pedig pláne nem készült fel, hogy amit a sors egyszer már nekiajándékozott, azt el is veheti tőle."

Ez a nyár sok olyan könyvet adott a kezembe, amire már rég óta vágytam. A legtöbb tetszett. Na ez a kivétel eddig.

Mia 16 éves, idegesítő, hisztis, a határozottságát én nem láttam, de lehet hogy szemüveget kellett volna cserélnem olvasás közben. A fülszövegtől leginkább a sikítófrász kerülget. Könyörgöm, egy egyedülálló anyáról beszélünk ember. Mutass már nekem egyet, aki ilyen helyzetben milliókat keres...

Na jó, kezdjük az elejéről. Mia választás előtt áll. Vagy a balett, ami az álma gyerekkora óta, vagy valami kézzelfogható munka, amitől már most rosszul van. Maga az ötlet oké, hogy emlékeztessük az olvasót, az álmainkért bizony küzdeni kell. De a megvalósítása nem sikerült túl jól. Számomra a lány nem volt más, csak egy önző, hisztis gyerek, aki úgy érzi mindenki ellene van, senki nem érti meg, és tönkre akarják tenni az életét. Az anyja messze nem tökéletes, ellenben a barátnőjének a családja...ahol minden szép és tökéletes, és hát a szerelme is ugye a család tagja. Jaj anyám.

Amikor épp nem a kiscsajt akartam elásni a kertben, hogy elmélkedjen talán az élet értelmén, akkor egész jól szórakoztam. De mivel mindent Mia szemén keresztül látunk, elmondhatom, hogy nem sok ilyen helyzet volt.

Nina, a legjobb barátnő. Tökéletes alak, tökéletes család, tökéletes jegyek. Jeej. Aztán persze minden megváltozik. Viszont a nagy tökéletesség, illetve a nagy szerelem közben se sokat tudtam meg róla. Azt leszámítva, hogy gyerekkoruk óta össze vannak nőve. De hogy neki mik az álmai? Vágyai?

Patrick. A titkos szerelem. Tökéletes, mert abból a családból más nem is lehetne, katona. Elvileg húgaként tekint a főhősnőnkre, de elég egyszer megpillantania őt tánc közben, hogy rájöjjön, Mia bizony már kész nő, és ő igazából szerelmes belé.

A gonosz nagymama, aki meg van pakolva pénzzel, viszont ennek megkéri az árát.

A könyvben a nyűglődésen, titkolózáson, szeret-nem szereten kívül nem nagyon történik más. Pedig több mindent is kilehetett volna hozni belőle. De ha nem, hát nem. Az biztos, hogy nem az év olvasmánya számomra.
De azt be kell látnom, hogy a borító, az gyönyörű.

Kiadó: Libri
Oldalak száma: 464

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése