2011. június 28., kedd

Minden kezdet nehéz

  Sajnálatos, ámde ettől függetlenül igaz tény az, hogy néha a tehetség nem elég. Márpedig ha kezdő író az ember, akkor a tehetségén kívül mást nem tud felmutatni. Ha szerencséje van, akkor ennyivel is megelégszik egy-egy kiadó. Ha nincs...nos akkor nem marad hátra más, mint a reménykedés, a folyamatos próbálkozás. Na meg persze a barátok, ismerősök biztatása, akiknek ilyen-olyan formátumban megmutathatja az elkészült művet.
Erre próbál segítséget nyújtani a következő blog: Firkálsz? Mutasd, mit? . Ahova mindenki, aki szeretné, hogy írását mások is megismerjék, elküldheti az alkotásait. Ezekről egy rövid fülszöveget is kell írnia, ami alapján a különböző bloggerek kiválasztják a nekik szimpatikus történeteket, elolvassák, véleményezik azokat. Mindenki csak nyer vele. Az író megmutathatja egy viszonylag széleskörű közönségnek a munkáját, vélemények alapján az esetleges hibákat javíthatja, a dicséretek pedig biztosítják, hogy nem feltétlenül légvárat épít. No, és persze már a kiadókhoz is úgy mehet, hogy a véleményeket felmutathatja. A kiadók is jól járnak, hiszen a vélemények alapján már tudnak arra is következtetni, hogy mekkora lenne a kereslet az adott művekre, és sokkal több történetet is megismerhetnek.
Az olvasó közönség pedig olyan történeteket is olvashat, amit esetleg másképpen nem.
Határozottan támogatom az ötletet, és nem csak azért, mert magam is szeretek firkálgatni, hanem mert ez egy olyan lehetőség, amivel mindenki csak nyerhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése