2013. május 26., vasárnap

Könyvhétre készülve

Közeledik a 84. Ünnepi könyvhét, amire nem csak az olvasni szerető emberek készülnek nagyon, de a kiadók is. Már rengeteg cím és borító került nyilvánosságra, és lehet hizlalni a pénztárcákat, készíteni a polcokat, és a serpákat, a könyvszállításra. Ennyi könyvet mindet megmutatni igen csak szép teljesítmény lenne, így csak párat mutatnék meg az elkövetkező napokban, amik az érdeklődésemet felcsigázták.

A korábbi, könyvek, amiket várok bejegyzésből az Ad Astrás Jessie Lamb testamentuma, az Ageve: Ezüstgolyó, és Fumax Az elfek tornya kötet, ami már biztosan így-vagy úgy, de a polcomon fog landolni. Ehhez még jöhetnek:

Geopen kiadó: Anthony Capella: A kávék költője
"London, 1896. Robert Wallis pénztelen és gondtalan világfi. Amikor egyéb bevételi lehetőség híján Samuel Pinker londoni kávénagykereskedő szolgálatába áll, nem sejti, hogy élete egyszer és mindenkorra megváltozik. A költői babérokról csak álmodó, de a szavakkal jól bánó fiatalembertől azt várják, hogy Pinker lányával, a szenvedélyes Emilyvel együttműködve fogalmazza meg és kategorizálja a különböző kávék ízeit.
Ez a váratlan feladat átfogó érzéki, érzelmi és – az események alakulása folytán – tényleges utazásra indítja hősünket, melynek során a kávék költője a kávé különböző ízei mellett mindenekelőtt önmagát fedezi fel."


 Delta Vision: Ta-mia Sansa: A menekülés éve
"A XXII. században az emberiség több álma is valóra válik: létrejön az Egyesült Országok Szövetsége, amely a világ összes államát egységbe tömöríti, és megtörténik a kapcsolatfelvétel egy értelmes idegen fajjal is. Úgy tűnik, az emberiség beléphet az aranykorba, de ez csak a látszat. A Szövetséget üzleti érdekek kusza hálója szövi át, és a vezetők legtöbbjének egyetlen célja van: mindenkit engedelmes bábbá formálni.
Ebben a világban éli a gazdag, unatkozó feleségek felszínes mindennapjait Sandra Manul, akiről csak kevesen tudják, hogy valójában a múltja elől keresett menedéket a magas rangú Ítélő, James mellett. Miközben az árnyak, amelyek elől elfutott, utolérik, olyan döntéseket kell meghoznia, amelyek nem csak a saját, hanem az egész emberiség sorsát megváltoztatják."

 Gabo kiadó: Robin Sloan: Penumbra úr nonstop könyvesboltja
"A Nagy Recesszió kiveti pályájáról Clay Jannont, a kezdő San Franciscó-i webdizájnert – hogy a véletlen szerencsének, a puszta kíváncsiságnak és a majmokéval vetekedő létramászási tehetségének köszönhetően Penumbra úr nonstop könyvesboltjának éjszakai műszakjában kapjon új állást.
De néhány nap múltán Clay gyanítani kezdi, hogy ez a bolt még annál is rejtélyesebb, mint amit az elnevezése sugall. Kevés vevő jön, de ők visszatérően, és ők sem vásárolnak semmit, hanem obskúrus köteteket „kölcsönöznek ki” az üzlet eldugott sarkaiból, valamilyen bonyolult, régóta fennálló rendszer szerint, amelyet a gnómszerű Penumbra úr irányít. Lehet, hogy a bolt csak fedőszerv?
Clay hamarosan belekezd a vásárlói szokások átfogó elemzésébe, és a barátait is bevonja a felderítő munkába. Ám amikor Penumbra úr elé tárják a felfedezéseiket, kiderül, hogy a titkok messze a könyvesbolt falain túlra vezetnek."


Lesz még más is, majd még szedegetem őket össze, de addig is érdemes a kiadók honlapjait nézegetni, hátha mást is találtok még magatoknak. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése