2011. február 12., szombat

Fantázia vagy igazság?

Torey Hayden: Szellemlány
5/5
Torey Hayden 3 év klinikán eltöltött kutatás után úgy dönt, hogy elfogadja egy kisvárosi iskola speciális tanári állását. Viselkedési problémákkal küzdő gyermekekkel kell foglalkoznia. Van olyan, aki autizmussal küzd, van, aki drogfüggő édesanyától született, ezért fejlődési zavarai vannak, van, aki túl agresszív egy "normális" osztályhoz. És ott van, az egyetlen lány, aki szelektív néma. Vagy talán mégsem? És vajon mi váltotta ki ezt a némaságot belőle?

Erre keresi a választ Torey, miközben megtapasztalhatjuk mindennapjait az osztályban, a küzdelmeket, és a vidám perceket. És mindeközben egyre inkább megismerjük Jadie némaságának okát is.
Nem szeretném lelőni a történet lényegét, de a maga valóságával talán még borzasztóbb lehet, mint Stephen King bármelyik könyve.
Bárki, akit kicsit is érdekel a pszichológia, vagy hogy milyen lehet egy speciálisan képzett tanárnő munkája, nyugodtan olvassa el. De nem árt, ha emellé még erős idegzettel is rendelkezik. Az írónő stílusát kifejezetten kedvelem, teljesen laikusok is minden komolyabb probléma nélkül érthetik a leírtakat. Nem is száraz, szinte olvastatja magát, nem kell attól tartani, hogy esetleg féluton belefulladunk a kimondhatatlan szakszavak tengerébe, és a száraz adatok tömegébe.
Nálam előkelő helyre került, és ha többi könyvét is lefordítják, egészen biztos, hogy olvasni fogom.

Kiadta: Gönczöl Kiadó
Oldalszám:347

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése