2011. augusztus 20., szombat

Ez szerelem...?

Colette: Chéri - Egy kurtizán szerelme
3,5/5

A történet főként Párizsban játszódik. A gazdag kurtizánok világába csöppenünk, akik még hébe-hóba (főleg saját szórakozásuk érdekében) még el-elcsábulnak, de inkább már nyugodt "vénkisasszony" életüket élik. Összeülnek kártyázni, pletykálni, és a másik végzetét lesni.
De a történet vezérfonala nem ez. Hanem azaz érdekes kapcsolat, mely Léa és Chéri között van. Léa középkorú, és együtt él a nála jóval fiatalabb Chérivel, aki ráadásul kurtizán barátnőjének egy szem fia. (Nah, én kb. itt fogtam padlót.)
Kicsit az anyja, kicsit a szeretője. Anyáskodik felette, segít a feleségkeresésben stb. Miközben az akaratos, zsarnokoskodó, hirtelen haragú férfi - aki a leírás szerint az egyik leggyönyörűbb férfi, akit csak nő kívánhat - kiélvezi az életet. Más kontójára, mert a saját pénzét nem szívesen költi.

Egyikük sem mondja ki, hogy szerelmesek. Csak a házasság után jönnek rá arra, hogy valami hiányzik az életükből. És mindketten menekülni kezdenek, a maguk módján. De vajon tényleg szerelem, ami hajtja őket?

A nem mindennapi kapcsolat - bár manapság egyre többször lehet ilyen kapcsolatokat látni - és a személyiségek akár még érdekessé is tehetnék a történetet. De...annyira a kapcsolatra koncentrál, hogy mást nem nagyon bont ki a történet. Némi betekintést kapunk arra, hogy ezek a nők, milyen érdekes kapcsolatban állnak egymással.
Én hátast nem dobtam a történettől, de egyszer elolvasható. Komolyabb gondolatmeneti hiba nincs benne, egyszerűen csak nem varázsolt el.

Kiadó: Nyitott Könyvműhely
Oldalak száma: 214

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése