2012. február 18., szombat

A mindent elsőprő szerelem

Ree Drummond: Tűsarkúban a prérin
5/5

Egy igazi romantikus, szerelmes történet ez. Hogy mégis miért nem rohantam el akkor előle sikítozva? Mert általában óvatosan kezelem az ilyen könyveket...Nos, egyszerű a válasz. Tény, hogy egy majdnem tökéletes szerelem kibontakozását követhetjük nyomon, de mégis. Ott vannak azok az apró bakik, és az élett komorabb oldalai, amelyek nem hagyják, hogy egy túl szirupos valamit kapjunk. Helyette egy aranyos, gyorsan olvasható, és kikapcsolódásra tökéletes könyv kerül a kezeink közé. Én két nap alatt végeztem vele, és őszintén szólva kiifejezetten szükségem volt most erre.

Ree a családi fészekbe tér vissza egy 4 éves kapcsolat felbontása után (bár ez nem megy olyan könnyen mit gondolná), és épp a további életét tervezgeti amit majd Chicago-ban fog eltölteni, amikor belép az életébe a cowboy. Egyetlen beszélgetés elég ahhoz, hogy már tűkön ülve várja a férfi hívását, ám az egyre késik. 4 hónapot. És mégis...
Két eltérőbb személyiséget nehezebb lenne találni. Ree a városi élethez szokott, pörgésben élő, a külsejére vigyázó leány. Marlboro Man egész életét a farmon töltötte, maga a megtestesült nyugalom, és határozottság, egyszerűség. Ami a szívén, az a száján. De az ellentétek vonzzák egymást. És jó pár baki után, (amit főleg Ree követ el) még mindig úgy lángol a szerelmük, mint az előtt. Ám az élet nem csak jó dolgokat tarogat számukra, mégis igyekeznek együtt átvészelni őket.

Szórakoztatott a stílus, és az a sok ügyetlenkedés, amit Ree véghez vitt. Na nem mintha én nem akkor lennék a legügyetlenebb, amikor a barátom előtt szeretném a tökéletes formámat hozni...Murphy törvénye, hogy ilyenkor valami biztos közbe jön.
Ami igazán megfogott, az a férfi türelme, határozottsága. Én is tapasztalom, milyen jótékony hatással tud lenni az ember lányára, ha párja még a legnyagobb zizzentségét is roppant nyugalommal tudja figyelni és kezelni.

Étel nélkül nem feltétlenül ajánlatos olvasni, mert amikor nekiáll részletezni az írónő, hogy mit is főznek, akkor a gyomrunk vészterhes korgással jelezheti, hogy bizony éhhalál szélén állunk magunk is :D.
Érdekesség még az, hogy a szerző maga is blogot vezet, ahol emberek milliói követhetik nyomon életét. Illetve gondolva az éhes olvasó közönségre, a könyvben olvasott finomságok receptjei megtalálhatók az utolsó oldalakon.

Ha valami könnyedre vágysz, ami akár romantikus is lehet, gyorsan haladhatsz vele és teljesen kikapcsol...nos, azt hiszem ezt megfelelőnek fogod találni.

Kiadó:Pioneer Books Könyvkiadó
Oldalak száma: 335

2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönjük a dicsérő szavakat, és szeretettel ajánljuk a figyelmedbe a honlapunkat és új könyvünket, a Talált vágyak osztálya című regényünket.
    Reméljük a többi könyvünk is hasonlóan kellemes élményt fog nyújtani, mint ez!
    Üdvözlettel,
    Pioneer Books

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)
      Én örülök, hogy tetszett a véleményezésem a könyvről. Már szemeltem ki több könyvet is a kiadótól, remélem hamarosan olvashatom is őket. :)

      Törlés