2013. január 26., szombat

Hol lehet Noel?

Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
4/5

Újabb karácsonyi történet...hiába van már január vége, engem ezek most találtak meg. Még jó, hogy mindkettőnél úgy gondoltam valami aranyos, kedves dolgot kapok...ami részben teljesült is. Részben meg annyira nem, hogy csak lestem.

Mark és Macy egy viharos éjjelen találkoznak először, és ez a találkozás komoly változásokat hoz az életükbe, még ha ezt egyelőre nem is sejtik. Macy kishúgát keresi, akitől az örökbefogadások elszakították, Mark pedig leginkább önmagát pórbálja meg újra egyenesbe hozni.

Itt is felmerül a gyermekek kiszolgáltatottsága, és bántalmazása, valamint a nem megfelelő nevelőszülők gondja. Illetve a halálos betegségek, családtag elvesztése, a család értéke és hasonlók.
Azt hiszem ez is volt a bajom a történettel. Annyi mindent próbált egyetlen történet segítségével elmondani, hogy már zavart, és soknak éreztem. Sok volt a véletlen egybeesés, a csodás megoldás, a halmozódó problémák egyetlen személy életében. Persze, lehet hogy tényleg van olyan, hogy egy emberi életbe ennyi rossz beleférjen, de nem sokszor. Legalábbis remélem.

És valahogy a szereplők sem kerültek közel hozzám, nem úgy mint a másik kötetben. Sem Macy, aki tulajdonképpen egy földre szállt angyal, sem Mark, aki a tökéletes barát megtestesülése.
De összességében véve nem volt olyan rossz történet, egyszer elment.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: 344

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése