2013. szeptember 28., szombat

Agave hírek

Christopher Moore: Te szent kék!

Jövő hét csütörtökön – október 3-án – jelenik meg Christopher Moore új könyve, a Te szent kék! A regény tavaly debütált a nemzetközi piacon, és azóta minden elképzelhetőt felülmúl. Mostanra sokan fontosságában egy lapon említik a Biff evangéliumával, és vannak olyanok, akik még annál is jobbnak tartják. Nem árt tudni azonban, hogy műfajában egy leheletnyivel eltérő könyvvel van most dolgunk: noha Moore a humort soha nem hagyja el az írásaiban, a Te szent kék!-re nagy hatással volt a krimi is.


"1890 júliusában Vincent van Gogh rejtélyes körülmények között lelőtte magát egy kukoricaföldön. De hogy mi történt pontosan, azt senki nem tudja. Például ki az a ronda kis „színember”, azaz festékárus, aki Vincent szerint követte őt? És miért rémült halálra a nagy festő a kék szín egy bizonyos árnyalatától?
Ez csak néhány kérdés azok közül, amelyekre Vincent barátai – a pékből festővé avanzsált Lucien Lessard és a bonviván Henri Toulouse-Lautrec – választ akarnak találni. A nyomozásból pedig egy szürreális odüsszeia kerekedik kávézóról kávézóra és bordélyból bordélyra a tizenkilencedik század végi Párizs művészvilágában.
Christopher Moore új regénye az intrika, a szenvedély és a művészettörténet sajátos egyvelege, kánkánlányokkal, bagettel és finom francia konyakkal. Garantáljuk, hogy rajongói most sem fognak csalódni a szerző eddigi legsikeresebb regényében."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése