2014. március 23., vasárnap

Hogyan éljünk túl, ha jön a zombi apokalipszis

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

4/5

"Ne légy hanyag, ha a legértékesebb tulajdonodról – az életedről – van szó!
Ez a könyv elengedhetetlen, ha túl akarod élni az élőhalottak hordáinak támadását, akik talán ebben a pillanatban is a közeledben ólálkodnak, anélkül, hogy tudnál róla.
A Zombi túlélő kézikönyv jól bevált tanácsait követve teljes biztonsággal megvédheted önmagadat és szeretteidet az élőhalottaktól.
Ez a könyv életet menthet."


Nos, igen, néha ilyen könyvet is kell olvasni. Még akkor is, ha mások húzogatják a szemöldöküket, hogy ugyan minek pazarlod erre az idődet. Miért ne?
Habár nem vettem komolyan a könyvet, már csak a témáját tekintve sem, ennek ellenére alapvetően tetszett.
Azt azonban le kell szögezni, hogy ez tényleg egy útmutató, ergo senki se várjon regénybe illő cselekményt. Helyette kapunk egy érdekes, és számomra újításnak minősülő leírást a zombik élettanáról (hogy érzékelnek, viselkedéstan stb), sok-sok listát arról, hogy mit kell és mit tilos csinálni, ha beütne a vész, és a végén némi történelmi áttekintést :D.

A listáknál és teendőknél éreztem talán a leginkább azt, hogy a könyv fő célközönsége az amerikai emberek, de ezt az elején be is vallja, így nem ért nagy meglepetésként. Bár azért még ott sem hiszem, hogy mindenki képes lenne teszem azt egy lakatlan és eldugott szigetet megvásárolni magának, a felkészülés jegyében :D. Mondjuk azért voltak elgondolkodtató részek benne ( és nem, egyelőre még nem tervezek bunkert építeni, és fegyvert venni). Bár barátom kissé túlzásnak találta, hogy egyes fegyverek előnyei és hátrányai milyen pontosan le vannak írva :D. Bár azt hiszem én inkább előnyben részesíteném a japán katanát, mint a lőfegyvereket...

Szóval, ha kíváncsi vagy arra, hogy mit kellene tenned abban az esetben, ha zombik kopogtatnának az ajtódon, akkor ajánlani tudom a könyvet. Gyorsan lehet vele haladni. Viszont előfordulhat, hogy bizonyos részek unalmasabbak lesznek számodra...túl kell rajtuk jutni. Szerintem mindenki megtalálja a neki tetsző részt majd benne.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: 286

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése