2012. augusztus 11., szombat

Salem-i boszorkányok

Katherine Howe: A boszorkányos könyv
4/5

Connie az egyetemi disszertációjához keres valami témát, amikor édesanyja közli vele, hogy a nagyanyja régi házát rendbe kell hoznia, hogy el lehessen adni. Így a nyarat a régi házban tölti, ám ott egy ismeretlen név miatt saját kis nyomozásba kezd, ezzel pedig események sorozatát indítja be.

Mindig is érdekeltek a boszorkányok, és a hozzájuk kapcsolódó elképzelések. Talán azért, mert úgy gondolom, ha abban a korban élek, engem is simán máglyára tesznek :D.

Ami tetszett a könyvben az a két szálú történet vezetés volt, ami nem zavart abban, hogy a következő fejezetnél a megfelelő szál folytatását felvegyem és tovább vigyem. Illetve maga az alapötlet, hogy lányról lányra egy ilyen könyv és a képességek is öröklődjenek.
Ami nem tetszett, az a szereplők bemutatása, a villámgyorsan bekövetkező szerelem, az ottani ellentmondások.
Összességében azt kell mondanom, hogy nem egy rossz könyv, e vannak hibái, amiket egy kis csiszolgatással meg lehetett volna oldani. Néhol olyan érzésem volt, mintha csak túl akarna lenni rajta, illetve minél több mindent belezsúfol, mert úgy a tuti. Néha a kevesebb több.
De mindezek ellenére engem szórakoztatott, és kikapcsolt. A régi időkbeli szál pedig kifejezetten tetszett.

Ha valaki nem egy világot megváltó könyvet akar olvasni, akkor ezt leveheti, de készüljön fel, hogy néha kicsit bosszankodni fog. :)

A borító amúgy gyönyörű, engem ez fogott meg legelőször.

Kiadó: Gabo
Oldalak száma: 369 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése