2011. szeptember 10., szombat

Semmi sem az, aminek látszik

Graham Hurley: Sötétség
4/5

A reggeli Londonba tartó vonat egy embert gázol a Buriton alagútban. A férfit meztelenül, terpeszben a sínekhez láncolták, a kulcsot némileg messzebb megtalálták. Bosszú? Vagy öngyilkosság?

Innen indulunk ki a történettel. Az esetet Winter felügyelőnek kellene kiderítenie, aki épp egy komolyabb műtét után van. Ő azonban nem ezzel az üggyel foglalkozik. Vagyis nem csak ezzel. Sokkal jobban megfogja az az eltűnt ember, akit a személyazonosság keresése közben fedezett fel.


Nem nagyon olvasok krimiket, de ez a könyv több szempontból is megfogott. Egyrészt a bogarasabbnál bogarasabb felügyelők felsorakoztatásával, akiknek a személyisége remekül ki van dolgozva. Már-már az olvasó előtt állnak.
Másrészt azzal, ahogy a két különböző esetet milyen remekül vonta össze, anélkül követhettük az események alakulását, hogy elkeveredtünk volna.
Harmadszor pedig az a sok-sok csavar. Minden esetben, mikor helyére került egy újabb kirakós darab, az állam lezuhant a földig, és úgy voltam vele: Engem ezek után már nem lehet meglepni. Hehe. Dehogynem.

Ajánlom azoknak, akik alapjáraton szeretik a krimit, mint műfajt. Nem fognak csalódni, itt nem lesz olyan, hogy 10 oldal után tudom, ki a tettes, és miért csinálta. És ajánlom a műfajjal még csak ismerkedőknek, mert a történet magába szippant, a szereplőkkel, a kicsit sajátosan komor hangulattal, a kirakósokkal, melyek valahogy összeillenek. Hogy a végén rájöjj arra, itt minden, mindennel összefügg.

Kiadó: Alexandra
Oldalak száma: 384

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése