2012. október 28., vasárnap

Képzeletbeli barát

James Patterson- Gabrielle Cahrbonnet: Máris hiányzol
4/5

Azt hiszem lassan kezd szokásommá válni, hogyha valami romantikus dolgot szeretnék olvasni, a számomra még elfogadható határokon belül (értsd, nem áztat el a rózsaszín cukros takony, ami a lapokról csöpög a mit sem sejtő olvasóra), akkor elsőnek szétnézek a Pioneer kiadó választéka között. Eme könyv is onnan, illetve a könyvtárunk polcáról került hozzám.

Jane Margaux-t kislányként ismerjük meg, amint épp izgatottan készül a kilencedik születésnapjára, és reményeit félelmeit egyedüli barátjával, Michael-lel osztja meg. Azonban Michael-t csak ő látja, és csak ő tud vele beszélni. Vagyis tulajdonképpen ő egy képzeletbeli barát, nem? A születésnap nem egészen úgy sül el, ahogy a kislány tervezi, és egyetlen barátja is ekkor hagyja magára, csupán annyit ígérve neki, hogy nem fog emlékezni rá. De mi lesz, ha ez nem igaz?
Ugrunk egyet, és a most már felnőtt Jane életét követjük, aki próbál megfelelni anyjának és a környezetnek. Egészen addig, amíg az életébe bele nem csöppen ismét Michael...

Az alapötlet nagyon tetszett, annak ellenére, hogy nekem sosem voltak képzeletbeli barátaim. Persze meg volt a saját álomvilágom, de azt sosem hoztam át a valóságba. Mondjuk a vége felé már kezdett nagyon "édes" lenni a történet, de még éppen a határon belül maradt.
Olvastatja magát, ráadásul nem is túl vastag kötet, gyorsan végezhet vele az olvasó. Néhol megmosolyogtat, van ahol egy kicsit elgondolkoztat. Próbáltak a szerzők "nagy" gondolatokat bele vinni a történetbe, mint hogy: Sose add fel önmagadat másokért, meg nem szabad feltétlenül mindenki elvárásainak megfelelni stb. Volt ami kicsit erőltetettre sikerült, legalábbis az én ízlésemhez képest, de a többi egészen jól beleillett a történetbe. Mondjuk nem szabad elfelejteni, hogy ez egy szórakoztató regény, és annak is kell olvasni. Akkor nem lesz baj.

Jane néhol magamra emlékeztetett, én is sokszor igyekszem megfelelni az elvárásoknak, bár az utóbbi időben igyekszem ezt a józan ész keretein belül véghez vinni. Szurkoltam, hogy képes legyen kilépni az anyja árnyékából, és megállni a saját lábán.
Az édesanyja már más tészta...aki csak önmagára és a karrierjére gondol, a lányát alig látja...valahogy hiteltelennek tűnt a végén a nagy pálfordulása.
Michael, a titokzatos, jóképű idegen. Ő aki minden jót megtestesít. Az alakja még éppen a giccs határain belül mozgott, de még egy-két jó tulajdonság és hm. Bár végülis képzeletbeli barát, szóval nyílván ilyen munkakörben nem lehet sok rossz tulajdonsága.
Lehet hogy nekem is ilyen munkát kellene vállalnom, a mellékelt képességeket eltudnám fogadni :D.

Kiadó: Pioneer
Oldalak száma: 246

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése