2012. október 28., vasárnap

Sellők világa, avagy új lények a láthatáron...

Tera Lynn Childs: Hableányok kíméljenek
3/5

A tiniknek szóló könyvek közül elég sokat forgatok mostanában, s eleddig tündérekkel, vámpírokkal, zombikkal, vérfarkasokkal, démonokkal, boszorkányokkal találkoztam. Ezért aztán felfigyeltem erre a könyvre, aminek főszereplője egy sellő.
Mondjuk a borító engem kifejezetten idegesít, pedig általában imádom a Vörös Pöttyös borítókat.

Lily, a főszereplőnk, aki igyekszik egy hétköznapi tinilány életét élni. Ám van egy kis különbség közte, és más lány között. Ő egy sellő, aki ideje egy részét a víz alatti világban tölti. Persze, mint minden lány, ő is kinézi magának a legjobban kinéző fiút, akit igyekszik magába bolondítani. De mi történik, ha a rossz fiút csókolja meg, s a sellők között cseppet sem szokatlan varázslat megkezdi működését?

Az alapötlet itt is tetszett. De a kivitelezés cseppet sem. Annyira igyekszik az írónő minél több dolgot beletenni ebbe a regénybe, hogy a végén túllő vele a célon, s pont az ellenkező hatást éri el vele, legalábbis nálam. Mindezek mellé sablonos szereplők és helyzetek: A jóképű, népszerű srác, aki mindenkihez kedves, ám észre se veszi igazán az érte epekedő lányt, és persze a végén kiderül róla mennyire sekélyes.
A rossz fiú, aki ugyan bunkó, mégis megmozgatja a lány érzékeit, és igazából egy érző szívet takar, ami bizony még romantikus is.
A lány, aki egy rózsaszín álomképbe szerelmes, és nem veszi észre a nyilvánvalót, aztán meg azért aggódik, helyre tudja-e tenni a dolgokat.

S mindez egy három próbából álló szerelmi vizsgával megspékelve...aj, már.

Egy szóval számomra egyszer olvasandó kategória, amivel ugyan jól lehet haladni, de hamar el is felejted.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: 264

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése