2013. február 24., vasárnap

Visszakapott élet

Rados Virág: A visszakapott élet
4/5

Az írónőnek ez a második könyvem ahol ismét Rita életébe nyerünk bepillantást, akit a korábbi kötetben már megismertünk.
Azt hihetnénk, hogy az élete most már nyugodt mederben folydogál, ám az élet nem ilyen. Megtalálja ugyan az igaz szerelmet, ám egy újabb komoly problémával kell szembenéznie, ezúttal mellrákkal.

Egyrészt már az első kötet is tetszett, így eleve kíváncsi voltam erre a történetre is. Mellesleg a borító valami szépséges.
A komoly hangú téma ellenére is gyorsan haladtam a könyvvel, szerintem elég olvasmányosan ír, és nem csak a rosszra koncentrál, hanem a jót is megtaláljuk a történetben. Méghozzá általában akkor, amikor már kezd kicsit túl sötét lenni a dolog. Pillanatnyi lélegzetvételhez enged minket, s mi ezt ki is élvezzük, mert sejtjük, jön még rossz is.
Nem irigylem az életét a főszereplőnknek, mert ennyi rossz egy életre elég.

Ami kicsit furcsa volt, hogy kiderül, rákos lesz, és a környezetében is egyre több és több ilyen betegségben szenvedő ember jelenik meg. Nyilván mivel eleve egy ilyen közegbe kerül be, ez elkerülhetetlen, de hogy hirtelen a családban is ennyi legyen...persze ki tudja. Lehet, hogy csak mi vagyunk direkt vakok erre a betegségre, és próbáljuk nem észrevenni a környezetünkben. Ki tudja?

Kiadó: Jaffa
Oldalak száma: 240

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése