2014. június 6., péntek

Atlantic Press Kiadó és az Aba Könyvkiadó Könyvheti programjai


William G. Winkler neve már nem ismeretlen senki számára, hiszen A pénzváltó történetével berobbant a magyar thriller, krimi műfajába. A Könyvhétre megjelenő A 210-es izotóp sem fog csalódást okozni. Winkler a londoni polóniumos gyilkosságot teljesen új megvilágításba helyezve, szenvedéllyel és romantikával is megfűszerezve csábítja olvasásra közönségét. A szerző június 14-én, szombaton 16 órától dedikál a Vörösmarty téren, a 19-es pavilonnál. 

William G. Winkler: A 210-es izotóp



Sir Alex Cramer, a tenger alatti olajkutatás világszerte elismert szakértője egy Bécsi Konferencián ismerkedik meg Kathy-vel, a tolmácsnővel, és az egy éjszakás házasságtörő kalandból életre szóló szerelem lesz, mely tele van nosztalgiával és bizonytalansággal, ahogy Sir Alex különös karrierje is, mely már egészen fiatalon a Royal Dutch Shell olajkonszern amerikai vállalatának igazgatói posztjáig repíti. A felfelé ívelő pálya azonban elszántabb versenytársak ambícióiba ütközve egyszer csak abbamarad. És ekkor kezd érdeklődni Sir Alex a nagy oroszországi változások és a még nagyobb szibériai olajlelőhelyek iránt. Első moszkvai útján ismerkedik meg Vlagyimir Golubenkóval, a KGB majd az FSZB ügynökével, aki megpróbálkozik a neves olajkutató beszervezésével. Sok évvel később Londonban találkoznak újra, de Golubenko hamarosan egy radioaktív izotóppal végrehajtott gyilkosság áldozatául esik. Egy szenvedélyes szerelem és egy végzetes nagyhatalmi intrika története ez a thriller, melyben a nagy sikerű A pénzváltó szerzője Sir Alex Cramer életútját követve tárja fel a hírhedt londoni polóniumos gyilkosság hátterét.
Dedikálások:

Június 13. péntek

15 óra Károlyi Hortenzia
Smaragdzöld versek



Dr. Károlyi Hortenzia tizenéves iskolás lányként már országos és erdélyi irodalmi versenyeket nyert költeményeivel, de az élet később a nem kevésbé romantikus orvosi pályára sodorta. Első verseskötete ezért későn látott napvilágot, de ebben a kötetben, mely érzelmi gazdagságában párját ritkítja, az önzetlen szerelemre épülő párkapcsolat örök asszonyi problémáit önti versbe, dalba.

16 óra Lendvai Béla
Adriakék, tengerzöld



Lendvai Béla újságíróként, az MTI tudósítójaként ismert, valamint arról, hogy lassan húsz éve évente többször is újra felfedezi magának az Adriai tengert. Adriakék, tengerzöld című kötetében, mely nélkül ma már nem ajánlatos Horvátország felé elindulni, így szerzett különleges tudását és remek stílusát osztotta meg a déli tengerekre készülő honfitársaival.

Június 14. szombat

10 óra Lilian H. AgiVega
Második Atlantisz - A tízezer éves varázs, Az elveszett tündérfalu, A Bermudák királynője


AgiVega neve jól ismert a faniction és a fantasy rajongói között. Írásaival egy álomvilágba visz el bennünket, és a könnyed humora, az elbűvölő történetei, a szerethető figurái és a szellemes cselekményszövés, ami jellemző rá, megnyugtatják a napi gondokban elfáradt lelkünket.

11 óra Nagy Nikolett Beatrix
Életfogytig


Nikolett – azon kívül, hogy különleges jelmezeket készít, melyekkel neves díjakat is szerzett már –, írásaival a huszonéveseket csábítja el az általa megálmodott álomvilágba. Történeteinek hősei mindig győzedelmeskednek a rossz fölött, és elfogadják a sorsukat, még akkor is, ha az lemondásokkal jár.

13 óra Trux Béla, Rozsnyai János
A templomos lovag, Akkon ostroma, A táltos keresztje

Öt év anyaggyűjtés és három év írói munka után Trux Béla Akkon sorozatának hitelességéhez kétség sem férhet. Az olvasó olyan pontos és hiteles leírást kap a  helyszínekről, eseményekről, a keresztesek életéről és szokásairól, hogy egy idő után már maga is az események résztvevőjének érzi magát… 



Magyarcsanád határában ma is áll az embermagasságú kőkereszt, melyet az ott élők Kun-keresztnek neveznek. Rozsnyai János elmeséli, hogyan kerülhetett oda. Eközben hűen bemutatja a kora középkort, a magyarok szentföldi kalandjait, és azt is megtudjuk, honnan ered a mondás: "Olyan messze van, mint Makó vitéz Jeruzsálemtől". 

14 óra Dora Craiban
Fénytörés, Szabadesés



Dóra tizenhét évesen írta első könyvét, a Fénytörést. A tini lányok minden vágyálma és minden lelki válsága jelen van ebben a két könyvben, mindenekelőtt persze az örök szerelem problémája, és  a nagy kérdés: szerethetünk-e olyat, aki mindenben más, mint mi, és szabadulhatunk-e az előítéletektől. 

15 óra Rupáner-Gallé Margó
Lányok a kastélyból, Nászajándék Salzburgból, Malom a tóparton, Kicsi Betti a nagyvárosban, Randevú a Nílus partján, Szerelem Szegeden


Margó két tündéri kislány anyukája, és mindig időhiányban szenved. Az éjszakái a nagy sikerű Rupáner-konyha nevű blog írásával telnek, vagy épp a Lányok-sorozat főhőseinek életét terelgeti. Hatrészes történetének szereplői olyan valóságosak, hogy akár a szomszéd lányok is lehetnének.

16 óra William G. Winkler
A pénzváltó, A 210-es izotóp


William G. Winkler bejárta a fél világot. Utazásai során mindig nyitott volt a részletekre, és a tapasztalat, a tájékozottság sarkallta arra, hogy politikai krimiket írjon. Első könyvében a Moszad a palesztin terrorszervezetek egyikének "pénzügyminiszterére" vadászik. A másodiknak a hírhedt londoni polóniumos gyilkosság a témája. 

Június 15. vasárnap

11 óra Ferenczik Adrienne
Napfényes Riviéra, Incognito


Adrienne-t mindig is foglalkoztatták a társadalmi problémák, tévés riportműsoraival sorozatosan díjakat nyer. Regényeiben a modern házasság válságának okait boncolgatja, a miértekre keresi a választ. Mindkét regénye tele van az érett nőkhöz szóló mondanivalóval, melyek egyike az, hogy saját személyiségünk háttérbe szorítása semmire nem jelent megoldást. 

15 óra Benkő László
A spanyol grófnő, Drezdai emberünk



Benkő László a Történelmiregény-írók Társaságának alelnöke újabb könyveiben a közelmúltat veszi górcső alá. A női lelkek nagy szakértőjeként ír egy fiatal spanyol arisztokrata nő tragikus életéről, aki a világháborús megpróbáltatások súlya alatt érik erős egyéniséggé. A Drezdai emberünk rendszerváltás titkosszolgálati hátterébe világít bele.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése