2012. május 17., csütörtök

Könyvek, melyek kedvencek lehetnek


Nos, újabb adag könyv, ami nem olyan rég jelent meg, vagy mostanában fog meg jelenni, és szert tett az érdeklődésemre.

1. Az Agave kiadónál május 10-én jelent meg a Vének háborúja című könyv.

Mostanában valahogy vonzanak a sci-fi témájú történetek, így ezt is érdeklődve figyeltem.
"John Scalzi a Vének háborújában egy olyan világot ír le, ahol az ember már űrbéli gyarmatokon él, és folytat kegyetlen harcokat újabbakért a Gyarmati Véderő vezetésével. Erre mindenképp szükség van, ugyanis az erőforrások szűkösek, lakható bolygókból pedig kevés van, és emiatt a kivándorlást erősen korlátozzák a Földről. Sokaknak csak az a lehetőség marad, hogy a hetvenöt éves kort elérve jelentkezzenek katonának, majd két év frontszolgálat után letelepedjenek valamelyik kolónián, busásan megjutalmazva. Nem csak emiatt hangzik csábítónak ez a lehetőség: a közvélekedés szerint a Gyarmati Véderő valamilyen módszerrel meg is fiatalítja az embereket, hiszen öregekkel nem lehet harcba indulni."
Remélem, nem sokára a kezeim közé foghatom, és beszámolhatok majd róla :).

 2. Szintén Agave fogja kiadni, ha minden igaz a könyvhétre. A borítója nekem első látásra szerelem volt :). És ismét itt van Anita. Nem tudom, mit is várjak tőle, mindig félek egy kicsit, amikor új könyv jelenik meg ebből a sorozatból. De természetesen ez nem fog megakadályozni abban, hogy elolvassam, ha tehetem. :D.

"Amikor Anita Blake, a dögös vámpírvadász találkozik megbízójával, Tony Benningtonnal, még tele van együttérzéssel. Ugyanis a férfinak nemrég halt meg a felesége, és Anita feladata az lenne, hogy a nőt reanimálja. Vagyis felélessze halottaiból.
Anita tud néhány dolgot életről és halálról, és tisztában van azzal is, mit jelent szeretni valakit. De azt is tudja, hogy amit ő nekromantaként fel tud ajánlani Tony Benningtonnak, az nem egészen az, amire a férfi vágyik. Mert az a teremtmény, akit Anita képes előhívni a néhai Mrs. Bennington sírjából, az nem a csodálatos Mrs. Bennington lesz. Sőt. Nagyon nagyon messze lesz a csodálatostól."

Gabo kiadó fogja május végén megjelentetni Katherine Howe könyvét. Az első ami megfogott, itt is a borító volt. Eszméletlenül szépnek, és különösen delejes hangulatot árasztónak érzem. Nálam már ezzel meg vett magának a könyv, de a fülszöveg sem tűnik rossznak.
"Connie Goodwinnak egész nyáron anyagot kellene gyűjtenie a gyarmati történelemről tervezett disszertációjához, de amikor anyja megkéri, hogy adja el nagyanyja házát, amely lakatlanul áll Salem közelében, a lány kénytelen segíteni. Egy napon, amikor a poros könyvespolcon bogarászik, talál egy ódon kulcsot, és a kulcsban egy kiszáradt papírt, amelyre két szót írtak: Deliverance Dane.
Connie kutatni kezd Deliverance Dane után, amibe besegít egy Sam nevű, kellemes ipari alpinista. Sorra kerülnek a helyükre a kirakós darabjai, ám Connie-t közben a múlt hazajáró lelkei kísértik, és attól fél, hogy több köze van Salem sötét múltjához, mint képzelte volna.
A boszorkányoskönyv, két salemi boszorkány utódjának regénye zökkenő nélkül siklik ide-oda az 1690-es évek pörei és egy modern nő története között, aki titkokon át jut el a tudásig.
"


 Katharina Hagena könyve a General Press kiadásában jelenik meg, ezt nem találtam sajnos, hogy megjelent-e már, vagy csak fog. Ha valaki tud valamit róla, jelezze nekem nyugodtan :).
"Iris nagyanyja, Bertha temetésére érkezik a kis német faluba. A szertartás után kiderül, hogy ő örökölte az asszony házát. A régi szobák és a kert, ahol mintha megállt volna az idő, azonnal felidézik Irisben a gyermekkori emlékeket és a réges-régi családi történeteket. Ezen a helyen született és halt meg Bertha, itt nőtt fel három lánya, és itt nyaraltak minden évben az unokák, Iris és Rosmarie.
A ház azonban nem csak boldog, békés, nyugodt időkről mesél; a család múltja tele van szerelemmel, csalódással, hazugsággal, tragédiával és titokkal. Minél több időt tölt Iris a házban, minél több dologra emlékezik vissza, annál több homályos és elhallgatott eseményre derül fény, annál több megfejtésre váró titok bukkan elő a múltból. Irisnek meg kell tudnia, ki volt Bertha igazi szerelme, tényleg náci volt-e a nagyapja, miért nem ment férjhez soha a nagynénje. Ám legfőképpen arra kell választ kapnia, mely események vezettek Rosmarie tragédiájához, s mit akart mondani neki a lány halála előtt. Miközben Iris a múltat faggatja, saját életét is másképp látja, és rájön, hogy a sorsa elől ő sem menekülhet…
"

Nos, most csupán ennyi. :D. Még jó, hogy elvileg idén államvizsga, és szakdoga védés és más nyalánkságok, amikre ugye készülni kellene, és véletlenül sem olvasgatni. Nah igen. Eleve elvetélt ötlet volt ez...:D.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése