2012. május 30., szerda

Tündérföldén járva

Julie Kagawa: The Iron King- Vaskirály
3,5/5
Az első, ami ránézésre megfogja az embert ebben a könyvben, az a borító. Imádom az olyan könyveket, amiknek a borítója ilyen gyönyörű. A külsejével tehát teljesen elégedett voltam, ám a belsővel már volt problémám, igaz csak egy.

A történet szerint Megan Cahse körül furcsa dolgok történnek, ahogy közeledik a 16. szülinapja. Iskolai megaláztatás, furcsa árnyak, elcserélt testvér. Jó nővérként természetesen elindul a testvére felkutatására, és barátjával- akiről kiderül, hogy maga Puck, személyesen- elindulnak Sohaföldére, a tündérek zegzugos birodalmába, ahol bizony szörnyek, intrika, és harc vár rájuk.
Ha jobban odafigyelünk a történetre, észrevehető, hogy olyan, mint egy nagy üst, amibe minden, mi jó alapon több más történet részleteit rakták bele, hagyták forrni, és a végén kaptunk egy sajátos, érdekes történetet. Engem személy szerint nem zavart az, hogy máshonnan vett alapötleteket, mert azokat úgy alakította, és forrasztotta egybe, hogy az érdekes legyen számomra.

A szereplők között persze ebben az ifjúsági regényben is kialakul a 2 pasi-1 lány háromszög, és ebben az esetben is ellenség a két férfi egymásnak, de mégis összefognak hogy segítsenek - vagyis a herceg esetében hogy az adott egyezséget állja- a lánynak. Mondjuk kedvenc szereplőm vitathatatlanul Kaci lett :D.

Szóval adott egy jó alaptörténet, egy egész jól kidolgozott világ, bár többet is olvastam volna az udvarokról, és mégis, ennyire lepontoztam. Ennek igazából egyetlen oka van, a főszereplő lány. Az első 100 oldal után még reménykedtem, aztán a könyv felénél már sejtettem, hogy hiába várom, nem lesz változás. Megan egy elkényeztetett, hisztis, akaratos gyerek. Aki 3 oldalanként sikítozik, mert valami felakarja falni, megakarja ölni, de ezenkívül mást nem nagyon tesz a dolog ellen. Jah, igen, vagy Puck, vagy a herceg nevét sikítja, hogy segítsen neki. De a kedvencem az a rész volt, amikor azon gondolkozik, hogy segítsen a hercegen, nehogy meghaljon, mert akkor ő(!) egyedül marad Vaskirály kietlen földjén, és akkor mi lesz vele. Na ezt nevezem, igazi szerelmeshez méltó okfejtésnek.

Mindezek ellenére, kíváncsian várom a folytatást, és remélem, hogy Megan felnő a feladatához, mert akkor egy remek történet kerekedhetne ki belőle.

A könyvért köszönet illeti a Könyvmolyképző Kiadót.
A könyv maga 2012-es Könyvhéten fog megjelenni.

Kiadó:Könyvmolyképzó
Oldalak száma: 372

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése