2012. június 8., péntek

Könyvek melyek kedvencek lehetnek

Nos, csak azért mert az idén két hét alatt estem át 6 vizsgán, szakdoga védésen, és ezerrel készülök a mind vészesebben közeledő államvizsgámra, sem tud eltántorítani a molyságomtól :D. Ergo továbbra is figyelemmel követem, mit is kellene olvasni. Mindent. :) Na de néhány, amire szemet vetettem, és mostanában jelennek, jelentek meg :).

George R.R. Martin: Sárkányok tánca
Alexandra kiadó, Könyvhétre jelent meg.

Szeretem ezt a sorozatot, igaz, minden könyvét kölcsönben sikerült elolvasnom. Még jó, hogy páromnak megvannak, és én is eltudom kérni őket :D. Még nem tudom, hogy megveszi-e magának (ideális lenne :D), megvegyem neki ajándékba, vagy hogy kerül a kezei és ezáltal később az én kezeim közé is, de valahogy majd csak összejön a dolog.
A fülszövegből:
"Közeleg a tél. A hideg szelek feltámadtak a sokat szenvedett Hét Királyságban, ahol az Öt Király háborúja után a túlélőknek most az éhínséggel kell szembenézniük. Az emberek birodalmát védelmező Fal ifjú parancsnoka, Havas Jon a Mások elleni reménytelen küzdelemre próbálja felkészíteni a szétzüllött Éjjeli Őrséget, ám rá kell döbbennie, hogy ellenségei jóval közelebb vannak hozzá, mint gondolná. Stannis Baratheon Észak uralmáért vív elkeseredett harcot a Boltonokkal, miközben Királyvárban a Lannister-ház próbálja megerősíteni Tommen, a gyermekkirály törékeny uralmát a kivérzett Hét Királyság fölött. A Keskeny-tenger másik oldalán Tyrion Lannister, a megvetett és üldözött rokongyilkos sárkányvadászatra indul, ám útja veszélyekkel és váratlan kitérőkkel teli. A világ eközben az ősi városra, Meereenre figyel, ahol Viharbanszületett Daeneryst, Westeros jog szerinti uralkodóját minden oldalról szorongatják ellenségei. Hogy arathat diadalt a Sárkányok Anyja, ha három gyermekére sem számíthat? A végkifejlet csak tűz és vér lehet, ám ki éli túl a sárkányok táncát?"

 Simon Tamás: Vérmacska 2- Avagy a világuralom Alfira tör
Könyvmolyképző kiadó, Könyvhétre jelent meg

Nos, ennek a macskának a történetével még a neten találkoztam először, blog formájában. Az első kötetre is fenem a fogam, erre megjelenik a második rész. O.o Azt hiszem kénytelen leszek meggazdagodni, ha ezt ilyen tempóban művelik velem a kiadók :D. De ki tudna, és legfőképpen ki merne ellenállni Alfinak? Na, ugye.
"A Vérmacska visszatér és töketlenül is tökösebb, mint valaha. Tisztában vagyok vele, hogy a második részek, azok mindig szarabbak, mint az elsők. Azzal is tisztában vagyok, hogy ez most nem így lesz. Már csak azért sem, mert tanultam az első kötet hibáiból (ha voltak egyáltalán hibái) és tanultam abból is, hogy Szőrire nem szabad semmit bízni, mert mindent elszúr. Alfi, ez a két fröccsért vásárolt macskaátok ugyanott folytatja a naplóját, ahol abbahagyta. Elhozza a kurva világot, de ehhez most a világnak is lesz egy-két szava."

 Ian McDonald: A dervisház
Ad Astra kiadó, Könyvhétre jelent meg

Nem olyan rég jelent meg a kiadók között az Ad Astra kiadó. Főleg sci-fi vonalon mozognak. Már a 4 debütáló könyvük is felkeltette figyelmemet, pontosabban azok közül kettő, és most eme új könyv. Úgy érzem, érdemes lesz figyelemmel követni a kiadó megmozdulásait, pláne ahogy ismerőseim blogját olvasom a könyveikről.
"Bomba robban egy isztambuli villamoson – egy átlagos nap, egy mindennapos merénylet a 2027-es év Törökországában, amely az Európai Unió legfiatalabb, legsokszínűbb, ugyanakkor legszegényebb tagja: Közép-Ázsia bazárja, a földgázkincsek kapuja, a nanotechnológiai fejlődés műhelye.
Ez a robbanás azonban az Adem Dede téri dervisház minden lakójának életét felforgatja: a katasztrófákra fogadásokat kötő, nyugalmazott közgazdászprofesszorét, az országos földgázcsalással élete legnagyobb dobására készülő brókerét, a legendás, mézzé lett ember nyomába eredő régiségkereskedőét, a nanotechnológiai újítást eladni próbáló marketingesét, a szívbeteg kisfiúét és a házban bujkáló férfiét, aki a merényletet követően dzsinneket kezd el látni. Olyan veszély nyomára bukkannak, amely nem csak Törökországot, hanem Európa többi részét is fenyegeti…"


 E.L.James: A szürke ötven árnyalata:
Ulpius kiadó, és ha jól tudom ez is a Könyvhéten debütál, de erre mérget nem vennék.

Meglepő módon erről a könyvről az egyetemi ismerősömtől szereztem tudomást. Miután megtárgyaltuk, hogy szeretjük Anita Blake sorozatot, felhívta a figyelmemet eme könyv angol változatára. És a napokban láttam, hogy magyarul is megjelent. Nos, én kíváncsian várom, hogy milyen lesz, ha egyszer a kezeim közé kerül :D. Ha jól tudom ez ismét egy sorozat (már meg sem lepődöm.).
"Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad.
Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt – de a saját feltételei szerint.
Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait."


Elnézve az újabb listát, hát...a világ összes pénze nem lenne elég nekem :D. Pedig megyünk a Könyvhétre szombaton, de nagyon úgy néz ki, hogy egyelőre a régebben kinézett könyveket fogom meg venni. Ezek pedig egyelőre csak a nyálelválasztásomat indítják majd meg...
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése