2012. június 29., péntek

Ismét Afrikában, vadvilágot mentve

Mark Seal: Vadvirág - Egy rendkívüli élet és megrázó gyilkosság igaz története Kenyában
4,5/5

Második olyan történetem rövid időn belül, ami Afrikáról, az ott élőkről és ebben az esetben főleg a vadvilágról szól.

Ez a történet Joan Root életét meséli el, a házasságát, ahol férjével együtt a természetfilmeket forgatnak, méghozzá nem is akármilyeneket. Bejárják egész Afrikát, és még számos helyet is, rengeteg veszélyes, vagy épp magával ragadó pillanatot élnek át. Ám az oly szép kezdet cseppet sem ilyen szépen ér véget.

Ami nagyon megfogott, az, ahogyan a környezetről, az állatokról írnak, beszélnek. A filmjeiket nem láttam, bár ezekután ha lesz lehetőségem rá, megnézem. Nem csak mások szemén keresztül ismerjük meg a párt, hanem levelezéseikből is következtethetünk személyiségünkre. Meglepő, hogy két, egymástól ennyire különböző ember ennyire jól összeférjen egymással.
Irigyeltem őket a kalandjaikért, (bár a skorpió csípést, és víziló harapást azért ki tudom hagyni az életemből :D) azért a meseszép otthonért, amit megteremtettek maguknak, és amiért a végén Joan olyan elkeseredett harcot vívott.

Sajnálatos, hogy a pénz ennyire előtérbe került, és hogy emiatt sokszor semmibe vesszük a természetet. Pedig ha jobban belegondolunk, igazából mindenkinek az hozna hasznot hosszú távon, ha vigyáznánk arra, amink van. Mert ha tönkre tesszük a folyókat, tavakat, földeket, akkor hol fogunk mondjuk rózsákat termeszteni?

Mindenesetre elgondolkodtató volt a könyv. És nagyon szomorú, hogy egy ember élet csak ennyit ér...

Kiadó: Sasare Kiadó
Oldalak száma: 247

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése