2013. április 28., vasárnap

Cirkuszi világ, kicsit másként

Sara Gruen: Vizet az elefántnak
4/5

Meg sem lepődök, egy újabb könyv, amiből film készült. Ilyenkor jobb szeretem először olvasni a könyvet, így kölcsönkértem egy ismerősömtől, hogy el tudjam olvasni.

Jacob miután tudomást szerez szülei haláláról, és arról, hogy tulajdonképpen semmi pénze nincs, az állatorvosi egyetemet otthagyva elindul a nagy világnak. Útja egy cirkuszhoz vezeti, ahol állást kap, mint megbecsült állatorvos, feladata, hogy biztosítsa a fellépő állatok egészségét. Ám nem csak az állatokra figyel, hanem Marlena-ra is. A baj csak az, hogy a hölgy férjnél van, és a férj nem egészen beszámítható. Mindezek mellett még ott van a cirkuszi világ is, ami lehet, hogy kívülről csodás és csillogó, ám közelről már egyáltalán nem annyira az.

Érdekes volt a könyv, még ha kedvenc nem is lett. Kifejezetten tetszett az idős Jacob által bemutatott részek, és a visszaemlékezések. A szerelmi szál engem annyira nem fogott meg, de lehet, hogy csak kezdek immunis lenni rá, mert lassan minden regény ilyennel operál. Sokkal jobban érdekelt az, milyen hierarchia van a munkások és az artisták között, hogyan bántak a torzszülöttekkel és az állatokkal. Rosie kedvenc lett...kell egy elefánt nekem is :D.
Mondjuk arra azért kíváncsi lennék, hogy tényleg képesek voltak a már nem kellő embereket a mozgó vonatról ledobálni?? O.o

Egyszer olvasandó, akkor szórakoztató történet.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldlak száma: 384

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése