2012. március 29., csütörtök

Könyvek, melyek kedvencek lehetnek

Egy újabb remélhetőleg rendszeres bejegyzés. :)
Lényege, hogy a nemsokára megjelenő, vagy frissen megjelent könyvek közül a számomra érdekeseket kiemeljem. Találtam párat :).



1. Allison Winn Scotch: Talált vágyak osztálya (Pioneer books kiadó)
Egyrészt a borítója valami gyönyörű. O.o Másrészt időnként kifejezetten szeretek "csajos" könyveket olvasni.
"Fogadd el, ami jön, és hozz ki belőle valami nagyszerűt!
A befolyásos New York-i szenátornő főtanácsadójaként Natalie keményen dolgozik, sokat túlórázik, és a munkája minden percét élvezi. Aztán elhanyagolt barátja egyszer csak bejelenti, hogy részéről ennyi volt. És ez még csak a kezdet. Az orvosa mellrákot állapít meg nála – és az ellen nem elég a nyers ambíció meg a kőkemény elszántság. Natalie-nak a választók élete helyett most a sajátját kell megváltoztatnia..."



2. Glen Duncan: Az utolsó vérfarkas (Agave kiadó)
Olvastam már egy jó pár vámpíros könyvet, tündéreset tervbe van véve néhány zombis, úgyhogy a vérfarkasok sem maradhatnak ki a sorból. És ha csak feleannyira lesz jó, mint az Anita Blake sorozat, már elégedett lehetek. De igazából legyen még jobb is. :D.
" Jake Marlowe nem mondható fiatalnak. Márciusban lesz kétszázegy éves, de ebből százhetvenet simán letagadhatna. Jake ugyanis vérfarkas, méghozzá egyik fajtársa balszerencsés és erőszakos halálát követően a legutolsó példány. És bár ereje teljében van, lelkileg kikezdi a magány. Eluralkodik rajta a depresszió, s már azt fontolgatja, végez magával – még akkor is, ha ezzel egy több ezer éves legendát temet el örökre. Első látásra úgy tűnik, mi sem egyszerűbb, mint véget vetni mindennek. Csakhogy két kifejezetten veszélyes társaság is üldözőbe veszi, akik eltérő okokból ugyan, de semmitől sem riadnak vissza, hogy életben tartsák Jake-et. Legalábbis a következő holdtöltéig."

3. Erin Morgenstern: Éjszakai Cirkusz (Libri)
Először egy rendszeresen olvasott könyvesblogon figyeltem fel a könyvre, bár akkor azt még eredeti nyelven olvasta a lány, de nagyon dícsérte. Így fél szemmel, de figyeltem a kiadását. És a napokban megjelent végre magyarul is. A boltban rögtön a kezeim közé kaparintottam, és elég tetszetősnek találtam. A lapok belül fekete keretesek, ami elég sötét hangulatot ad neki. :)
"Az éjszakai cirkuszban nincs porondmester, aki hangszóróján keresztül jelentené be a következő számot, sem bohóc, aki gúnyt űzne a közönségből. Ezekben a fekete-fehér sátrakban páratlan élmény vár rád: az öt érzék ünnepe!
A varázslat és a füst mögött azonban ádáz küzdelem folyik: a két fiatal mágust, Celiát és Marcót kisgyermek koruktól fogva azért tanították, hogy mágikus erejük segítségével győzelmet arassanak a másikon. Sokáig nem is sejtik, hogy mestereik egy olyan játszmába kényszerítették őket, aminek a végén csak egyikük maradhat életben."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése