2012. március 25., vasárnap

Top5

Lesz pár új bejegyzés, melyeket többé-kevésbé rendszeresen  fogok írni (hogy hetente vagy havonta, még nem eldöntött ::D), egy molyos kezdeményezés hatására: http://moly.hu/esemenyek/magyar-blogger-rovatok.

A mai Top5 azokról a sorozatokról fog szólni, amiket olvastam, tervezek olvasni, és amúgyis foglalkoztatják a fantáziámat.
1,  A Trónok harca eleddig megjelent köteteit már olvastam, és elvarázsolt ez a világ, ami a középkori lovagvilág, a varázslat és a kölünféle szörnyek, valamint politikai harcok és hétköznapi életek egyvelege. Mindig van kiért szorítani, kit megsiratni. És még nem látom a végét.

2,Szent Johanna Gimi: Még csak a második kötetét fejeztem be a 6-ból, de összességében tetszik, és kíváncsi vagyok hova fognak eljutni a szereplők a mostani helyzetükből. Kellemes, kikapcsolódást biztosító történet, amin jókat lehet szórakozni, vagy épp a régi emlékeket visszaidézni.

3,Hamilton vámpíros, vérfarkasos, egyéb vérállatos sorozata még az első könyvével meg vett magának. Utána minden egyes új kötet megjenelését alig vártam. A nagyszájú, talpraesett Anita cseppet sem hétköznapi életét hol nevetve, hol izgulva olvastam. Aztán egy idő után megcsappant a lelkesedés, az írónő tulzott sexuális elragadtatása miatt, de ettől függetlenül továbbra is figyelemmel követem, ha újabb könyve jelenik meg, mert kíváncsi vagyok visszatalál-e a régi hangnembe, na meg hogy Anita megkapja-e a happy end-et vagy sem.


4,Jean M. Auel története a régmúltba kalaúzolja el az olvasót, amikor az emberiség még gyerekcipőben járt, és legfőbb vágy az életben maradás volt. (Az egyetemen a diákok vágya még mindig ez, szóval olyan sokat nem változott a világ...) Bár még csak az első kötetét olvastam, ha könyvesboltban járok, mindig vágyakozva pillantok a második kötetére is. Egyszer az is apolcomon fog pihenni...

5,  Ally Condie 3 kötetesre tervezett sorozata szintén a figyelmemet követeli magának. Szeretném tudni, hogy vajon hogy alakul a fiatalok élete abban a jövőben, ahol szinte mindent előre elterveznek és leszabályoznak, ám ők életükben először több szabadságra vágynak.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése