2012. július 7., szombat

Családok nyomában

Kepes András: Tövispuszta
4/5

Ha valaki szereti család, vagy épp családok történetét éveken keresztül végig követni, velük izgulni, nevetni, sírni, akkor ez a megfelelő könyv hozzá.

Tövispuszta egy falu, ahol mindenki ismer mindenkit, mindenki tud minden pletykáról. Több itteni család életét követjük nyomon, a háború, a megszállás, a változások ideje alatt. Ezek a sorsok sokszor összekapcsolódnak, szétválnak, ismét találkoznak. Fő szereplőink 3 fiú, akik különböző sorból származnak: az egyikük a zsidó boltos fia, a másik egy paraszt fia, a harmadik pedig nemes, mégis barátok. Vajon a történelem viharai mennyire messze sodorja őket egymástól?

Tetszett a könyv nyelvezete, az, ahogy ugyan megmutatkozik benne a magyar nyelv szépsége, de nem esik túlzásokba. A szereplők is élethűek voltak, eltudtam őket képzelni, nem csak sablonok voltak a lapokon. Amiért még sem kapja meg az 5 csillagot, az a vége. Egy kicsit mintha kapkodósra sikerült volna. Legalábbis én úgy éreztem. Az addig teljesen összefüggő történetbe olyan szálak keveredtek, amit néha nem tudta hirtelen hova tenni.
Ettől függetlenül megérte elolvasni, és ha van még, vagy lesz könyve az írónak, azt is elolvasom, ha tehetem.

Kiadó: Ulpius-ház
Oldalak száma:354

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése