2013. augusztus 29., csütörtök

Átölel az éjszaka

Karen Chance: Átölel az éjszaka

3/5

"Cassandra Palmer nemrég a világ első számú látnokává vált, ám ettől nem lett felhőtlenül boldog az élete. Mindaddig, míg Cassie-t és egy vámpír nagymestert – az őrjítően jóképű Mirceát – mágikus kapocs köti egymáshoz, a lány nem ura saját életének.
A varázslatot, mely összeköti őket, csupán egy ősi varázskönyvben, a Codex Merliniben pergamenre vetett igézettel lehet feloldani. A Codex hollétéről azonban manapság senki nem tud semmit, így Cassie-nek ott kell kutatnia utána, ahol még fellelhető volt – a múltban.
A fiatal lány hamar rájön, hogy a Codexet nem véletlenül rejtették el ilyen gondosan. A legendák szerint a könyv olyan varázsigéket is tartalmaz, amelyek az egész világot veszélybe sodorhatják. Ha sikerül felkutatni, az talán megoldást jelenthet Cassie és Mircea helyzetére, de romlást hozhat az egész emberiségnek
…"

A történet ott folytatódik, ahol a második kötet véget ért. Cassie igyekszik megtalálni a Codexet, illetve eközben Pritkin és egy társa alternatív lehetőségek után is kutatnak. Mircea próbálja magát a lánytól távol tartani, ám ez nem mindig sikerül, ráadásul egyre jobban elhatalmasodik rajta a vágy. És persze újabb és újabb ellenségek támadnak, mindenki szövetkezik mindenkivel, előkerül egy rakat különleges képességű gyerek, és még démonokkal is partyzhatunk.

Nem tudom, hogy azért nem tetszett mert rosszkor olvastam, vagy azért, mert nem az én világom, vagy a kettő együtt, de tény, hogy nem ájultam el a sorozat eme kötetétől. Hogy mik voltak a problémáim?
1. Itt a hősnőnk, aki ugyebár egy igencsak fontos hatalommal bír, amit nem tud rendesen kezelni. Ha én lennék a helyében, legalább egy kis időt szánnék arra, hogy megtanuljam kezelni az adottságokat. Nem azt mondom, hogy csapot-papot hagyva vonuljon el egy évre, de ember, nem veszélyes, ha nem tudod hol vannak a határaid, vagy hogy megtudod-e csinálni az eltervezett ugrást, manővert, vagy nem és ezért mindenkit veszélybe sodorsz?
2. Cassie tudatában van, hogy nem igazán ura a hatalmának, meg hogy eleve nem egy harcos alkat, de ha ezt valaki a szemébe mondja, akkor rögtön elkezd ellenkezni. Ha előtte két mondattal korábban azon elmélkedik, hogy kora gyerekkorától azt tanulta, hogyan kell rejtőzködni, és ebben jó, akkor nekem később ne kezdje el bizonygatni, hogy de ő igenis meg tudja magát védeni, mert nem.
3. Hogy van az, hogy minden terve balul, vagy legalábbis másképp sül el? Komolyan, ez már vicc.
4. Mindenki őt akarja megölni. Univerzum méretű a dolog lassan. Van olyan könyv, ahol azaz unalmas, hogy a szereplőcsajt mindenki az ágyába viszi, itt azaz unalmas, hogy mindenki megakarja ölni. És még egyiküknek sem sikerült...

Mindezek mellett persze mindenkiről derülnek ki dolgok, és lassan már annyiféle mende-monda van benne, hogy nekem kezdett sok lenni. Görög istenek, Merlin és társai....

Persze akadt benne ami tetszett. Voltak benne tényleg humoros megszólalások, és Mircea alakja még mindig nagyon szimpatikus, de sajna körülbelül ennyi volt a pozitívum számomra.

Kiadó: Kelly
Oldalak száma: 428

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése