2013. augusztus 3., szombat

Vámpírok múzsája

Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája

5/5

"Borbíró Borbála a magyarországi Vámpírkutató Intézet alkalmazottja, bakancsos tudós és magánéleti szerencsétlenség, akinek a munkája a mindene – ám amikor hatalomra kerül az Emberfeletti Összefogás Pártja, az intézet az élőholtak megnövekedett politikai befolyásának köszönhetően bezárja kapuit. Mit tehet egy állástalan vámpírkutató egy olyan Magyarországon, ahol a vámpírok lassan teljes jogú állampolgárokká válnak, és ahol a háttérben köttetett szerződések különleges kiváltságokat is megadnak nekik?
Az állás, amely végül az ölébe hull, jóval több és veszélyesebb, mint amiről valaha is álmodott, és rejtélyes, új főnöke hamarosan hajmeresztő feladat elé állítja: be kell épülnie a kormány tanácsadói, az IQ vámpírok közé, hogy kiderítse, mit titkolnak emberi szövetségeseik elől. Bori nem tudja, képes lesz-e átverni Magyarország legokosabb vámpírjait úgy, hogy csupán eszére és alaposan felvágott nyelvére támaszkodhat, de a vérét, életét és emberségét megőrizze.
Magyar nyakba magyar szemfog!"

A regénnyel már jó ideje szemezek, végül még a könyvhéten sikerült hozzájutnom, és mostanában elolvasnom.
A vámpíros könyvek nagy divatja miatt az utóbbi időszakban alaposabban meggondolom, megéri-e megvenni, vagy elolvasni az egy kaptafára készült regényeket, de ebben a könyvben pozitív ételemben csalódtam. :)

Bori alakja szinte az első pillanattól kezdve szimpatikussá vált számomra, ugyanis az a fajta női főszereplő, aki a gyengém: erős, önálló, nagy dumás, nem várja ölbe tett kézzel a szőke herceget, és persze mindig belekeveredik a dolgok sűrűjébe. És mindezek mellett mégsem egy tökéletes, és emiatt távol személyt kapunk, hanem egy nagyon is élethű, és szerethető nőt, aki kicsit furcsa körülmények között ugyan, de igyekszik helyt állni.

A történet keretéül szolgáló világ is jól lett felépítve, megálmodva. Különös volt az elején, hogy magyar helyszíneken járunk, és magyar neveket olvasok, de elég hamar átáll rá az ember.
Tetszett az elképzelés, hogy lehetnek ilyen egyetemi tanulmányok, sőt világméretű konferenciák, ahol a különleges lényekről szóló tudást osztják meg egymással az érdekelt felek. És a nem éppen megszokott vámpír világ felépítés is piros pontot kapott. Pláne azaz ötlet, hogy hogyan lehet őket önkéntes véradásra bírni :D.

Izgalmas cselekmény, ahol mindig kapunk egy kis meglepetést, jól megírt és pergő párbeszédek (Bori-Attila kettős mindent visz), remekül felépített háttér és hangulat. Egy szóval remek. Engem sodort a történet, nem hagyott unatkozni, miközben Borival együtt az utcákat róttam többféle dolgon agyaltam, és sokszor a megoldás közelében sem jártam :D. Ha többi regénye is ilyen az írónőnek, akkor azoknak is a polcomon van a helye.

Kiadó: Delta Vision
Oldalak száma: 472

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése