2012. szeptember 1., szombat

Profil mögé bújva

Sara Blaedel: Bízz bennem
4/5

Újabb krimi. Bár ez számomra kicsit gyengébb volt, mint némely eddig olvasott, de összességében ez sem volt rossz.

Louise Rick nyomozónő, és egy aktuális ügyének alakulását követhetjük nyomon.
Adott egy férfi, aki különféle társkereső oldalakon, más-más névvel van fent. Megismerkedik a hölgyekkel, kezdetben csak leveleznek. Aztán megbeszélnek egy találkozót, ami végén a hölgy lakására jutnak el. És itt gyökeres fordulat következik be az addig kedves, udvarias férfi viselkedésében. Megkötözi, megerőszakolja a nőket, majd magukra hagyja.
De hogy lehet elkapni egy fantomot? És vajon hogy élik meg az áldozatok a történteket?

Amiért érdemes elolvasni a könyvet, azaz aktualitása. Ahogy napjainkban egyre nagyobb teret hódít az internet, és az ott történő ismerkedés ez bizony valós veszély. Mert nem lehetünk teljesen biztosak, hogy a másik, akivel levelezünk tényleg az, akinek mondja magát. Persze ez nem azt jelenti, hogy megtiltanám az ilyen portálokat, saját környezetemben tapasztalom azt, hogy vannak jól sikerült találkozások, amikor tényleg egymásra találnak az emberek. De mindig ott van az a "lehet".

A kivitelezéssel volt némi bajom. Néhol nagyon szétszórtnak éreztem a dolgokat, a végére meg hopp, kikristályosodik a megoldás, amikor az olvasó még képben sincs. Illetve olyan érzésem volt, hogy mindenbe kicsit belekap, de nem fejti ki lényegesen. Kapunk némi információt arról, hogyan is élik meg az áldozatok ezt a dolgot, de nem fejti ki teljesen. Pedig engem kifejezetten érdekelt volna a dolog, nem csak villanásnyi képek belőle.
Van benne némi erőszak, de itt azt hiszem sokkal fontosabb az, hogy nem csak a testünket, hanem a lelkünket is megsebzik, és itt is elég nagy hangsúly van ezen, úgyhogy ne vért, és hullák tömkelegét várja az olvasó.
Másik bajom, hogy a szereplők annyira nem kerülnek közel hozzám. Hiába nézem végig a szakítós jelenetet a főhősnővel, egyszerűen semmi nem mozdult meg bennem. Még talán az első áldozat volt az, aki megmozgatta a fantáziámat, együttérzésemet.

Számomra olyan egyszer olvasandó történet, de akkor szórakoztató kategória.

Kiadó: Nyitott Könyvműhely
Oldalak száma: 342

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése