2013. június 1., szombat

A kutya életének célja

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete
5/5

"Minden kutya a mennybe kerül… kivéve, ha elintézetlen feladatuk maradt itt, a Földön.

Lenyűgöző történetünk főszereplője, egy aranyos kutyus nem egy, de több életen keresztül próbál meg rájönni arra, hogy mi is az élete célja. A Kutyás történet más, mint a többi megszokott, cuki kis kutyusokról szóló megható regény. Az élet legalapvetőbb kérdésére keresi a választ: miért vagyunk itt? Hősünk, Béni maga is megdöbbenve tapasztalta, hogy lenyűgöző szépségű, aranyló szőrű kiskutyaként született újjá, miután végigélte egy korcs, kóbor kutya tragikusan rövid életét. Az új lehetőséget kihasználva eljut a nyolcéves kisfiú, Ethan ölelő karjába. Együtt számtalan lélegzetelállító kalandot élnek át, és közben Béni megtanulja, hogyan legyen jó kutya.

Hősünk kalandja azonban nem ér véget azzal, hogy egy szerető család kedvenc háziállata lett. Ismét újjászületik, és vaksin pislogó kölyökkutyaként megint csak azt szeretné kideríteni, hogy képes lesz-e valaha is rájönni a létezése értelmére.
"


A könyvet kölcsön kértem, méghozzá egy molytalálkozó keretein belül. Igen, én még egy társasági eseményen is képes vagyok lecsapni egy könyvre, és gátlástalanul elkunyizni. Ráadásul ez könyvtári példány...nah igen, a pofátlanságnak is vannak határai, de hála istennek, eme függőségemet ezen oldal tagjai jól tolerálják :D.

Amikor ilyen történetbe fogok, mindig van bennem egy kis félsz, mert néha túlzásba esnek az írók, túl aranyos/megható történetet akarnak írni, és pont az ellenkező hatást érik el. De ebben az esetben kellemes csalódás ért.
Mint állatrajongó, és volt kutyatulajdonos, maradéktalanul élveztem a könyvet, és volt ahol azért elhomályosult a szemem. És ide nekem egy kutyát!! (Lehetőleg valami nagy testűt, mert különben a macska leveri :D.)

Két valami amit nem értek. A borítón még véletlenül sem az a 4 kutya van, amivé alakul a hősünk...ezt hogy sikerült összehozni? Illetve a fülszövegben honnan került bele a Béni név? Merthogy a kutya volt: Tóbi, Bailey, Ellie,Cimbi, de Béni nem XD. Na mindegy.
Nem is tudom, mikor szerettem a leginkább. Tóbiként ugye nem él szegényke sokáig, majd Ethanhoz kerül, mint Bailey, s szép öregkor után kerül át egy kereső kutya, Ellie életébe, hogy végül Cimbiként meglelje élete értelmét. Mindegyik rész aranyos, elgondolkodtató a maga nemében. S újra és újra rájöttem, hogy mennyi mindenben segítenek minket ezek az élőlények, s mégis képesek vagyunk őket tönkre tenni...
Nem nagyon lehet erről a könyvről úgy írni, hogy ne áruljak el valami a végéről, szóval röviden:
Ha szereted a kutyákat, szeretnél valami aranyos történetet olvasni, hajrá. Ebben a könyvben szerintem nem fogsz csalódni. :)

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: 352


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése