2012. október 28., vasárnap

Nekromanta ébredése 2.

Kelley Armstong: Az ébredés
5/5

Második rész ott folytatódik, ahol az első véget ér. Innentől kezdve a bejegyzés SPOILER-T tartalmazhat az első kötetre nézve, szóval mindenki csak a saját felelősségére olvassa el :D.

A kis csapat fele, akik megpróbáltak meglépni visszakerült az Edison csoport kezei közé, méghozzá Chloé nagynénje segítségével. Ha ez nem lenne elég probléma, Chloé egyre többet tud meg a csoport tevékenységéről, és mit ne mondjak, az információk cseppet sem teszik boldogabbá. Úgy dönt ismét megszökik, és igyekszik megtalálni a fiúkat. Végül nem kis nehézségek árán összeáll a csapat újra, és elindulnak megkeresni fiúk által oly sokszor emlegetett férfit, aki talán segíteni tud nekik. Vajon sikerül eljutniuk hozzá?

Továbbra is azt mondom, hogy jól felépített világba kalauzól bennünket az írónő, s szép lassan csepegteti nekünk az információkat. Mindeközben olyan témát is érint, ami napjainkban igenis komoly vitákat kavar. Vajon meddig mehet el egy-egy tudományos kísérlet, még ha azzal is igazolják magukat, hogy másoknak akarnak jót?
Továbbra is kedvelem a szereplők nagy részét, bár Torit nem tudtam még sehova sem elhelyezni. De remélem a történet végére nem megy át a szokásos giccses átalakuláson, hogy végül "öribarik" legyenek Chloéval. Az csalódás lenne számomra.
Mindannyian aggódnak, és velük együtt aggódik az olvasó is, hogy képesek lesznek-e kordinálni a különleges adottságaikat, vagy azok túlnőnek rajtuk. Ahogy egyelőre elnézem, Chloénak lesz mit csiszolnia :D, cseppet sem feltűnő, ha az embert lépten-nyomon döglött állatok zombi hadserege kíséri :D. Bár nem mondom, hatásos belépő lehet bárhol. Esetleg ha világhatalomra akarna törni...szóval még látok benne lehetőségeket.

Mindenesetre ismét sikerült úgy befejezni ezt a kötetet is, hogy igencsak felcsigázott érdeklődéssel várjam a folytatást.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: 326

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése