2012. október 28., vasárnap

Üzenetek a másvilágról

Cecelia Ahern: Ui: Szeretlek
4/5

Már nagyon régen kinéztem magamnak ezt a könyvet,d e most sikerült a könyvtárból (meg van a maga előnye, ha az ember visszaszokik a könyvtárba járásra) beszerezni.
És ahogy elnéztem, egy ismét romantikus kategóriájú, már jóval vastagabb könyvet kaptam.

Holly és Gerry boldogan éli mindennapjait, egészen addig, míg rákot nem diagnosztizálnak a férfinál, és hiába minden kezelés, harc, végül győz a betegség. S mi ekkor kapcsolódunk be a történetbe, Holly próbálja megtalálni a helyét, de nem nagyon sikerül. Barátai és családja mellette állnak, ám lehet hogy még ez sem elég. Ám ekkor, mint utolsó ajándékként, megkapja a Listát. Minden hónapban egy borítékot kell kibontania, és követnie az utasításokat, amiket a férje hagyott benne...

Aranyos, néhol majdnem ríkató történet. Nem lehet könnyű elfogadni a másik elvesztését, pláne ha az jóval előbb elmegy, mint ahogy kellene, egy betegség miatt. Nincs egyetemes út arra, hogyan is dolgozzuk fel a párunk elvesztését, mindenkinek magának kell megtalálnia a megfelelő utat, lehetőséget. Persze nem egyszerű, hiszen sokáig érezhetik azt, hogy megcsalják a másikat. Holly azonban túlzottan is a levelekre kezd támaszkodni, ami majdhogynem túlzottá is válik.

Végig követhetjük a múló hónapokat, a különféle bulikat, nyaralást, karaoke-t, azt ahogy lassan tovább lépnek, és elindul az élet. Szerintem szépen, hihetően megírt történet volt, bár az néhol zavart, hogy a nő mennyire férje árnyékában élt. Legalábbis néhány mondatból ez jött le nekem, lehet hogy az író nem ezt akarta igazán érzékeltetni vele.

Kiadó: Tericum
Oldalak száma: 512

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése