2013. március 31., vasárnap

Maratoni lovasfutam

Vavyab Fable: Mesemaraton
5/5

Amikor nagyon maga alatt van az ember lánya, nem árt, ha van valami csodafegyvere, ami biztosan feldobja. Csoki, kedvenc zene, film, vagy könyv. Én ilyen esetekben bizalommal fordulok meseanyó könyveihez, még sosem kellett csalódnom bennük. És a "tavaszi" időjárás bizony nem dobta fel a hangulatomat, így hát a polchoz kocogva a napi mosolyadagomat keresve eme könyvre esett a választásom.

Hella Postor, egy igen gazdag idős hölgy maratont hirdet, melynek főnyereménye egymillió fabatka. A szervezések közepette botlik bele fiatalkori önmagába (nem, nem skizofrénia, és nem is időzavar), Athéna Dobosba. Elhatározza, hogy megismétli a múltat, és egykori szerelmének a fiát, valamint Athénát is meghívja a versenybe, és igyekszik őket összeboronálni. Ám számos akadályt kell ehhez legyőzni.
Mindemellett a többi versenyző se kutya, a kleptomániás Gille Barry, a mozisztár Fabre Chant, Lady Norris, aki vonzódik a fiatal férfiakhoz, Rossz Arc, aki mindenképp elakarja tenni Bel Ami-t...

Szóval elindul a futam, és emellett a hullajárás, maffió támadás, bujkálás és álcázás sora. Mindeközben az olvasó egy percre sem fog unatkozni, mert elmélkedhet azon, vajon mit rejteget a fiú kenguru az erszényében, ki kivel fog a végén összejönni, sikerül-e baj nélkül célba érni.
Alapvetően egy szórakoztató mű, mely rengeteg okot ad a nevetésre. De mindemellett még mindig görbe tükröt tart a világnak, s ezáltal azért némi elgondolkodtató rész is van benne.
Rövidke könyv, így ha valami kikapcsolódásra vágysz a nap után, csak ajánlani tudom.

Kiadó:Fabyen
Oldalak száma: 394

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése