2012. november 11., vasárnap

Könyvek, melyek kedvencek lehetnek

Egy ideje nem volt ehhez hasonló bejegyzés a blogon. Egyrészt mert úgy kifejezetten nem figyeltem az új megjelenéseket, másrészt mert a munka mellett örülök, hogy van energiám a könyves bejegyzéseket írni. Na de mostantól!

Meg amúgyis aktuális a dolog, közeledik a karácsony, az ember gondolkozik mit vegyen és kinek. Mindenki megnyugodhat minden kategóriában csak úgy nyüzsögnek a frissen megjelent, vagy épp megjelenésre váró kötetek, lehet szemezgetni. Most csak 3-at emelnék ki, de lesz még több is. :).

1. Cristopher Paolini: Örökség
Az eredetileg 3 kötetesre tervezett sorozat végülis négy kötetes lett, és a befejezést váró olvasóknak már nem kell sokáig türtőztetni magukat, ugyanis 2012. november 14-én jelenik meg hazánkban.

"Kezdetben volt Eragon…
És végül itt az Örökség.

Eragon, az Árnyékölő, a Sárkánylovas, csak egy szegény parasztfiú volt, amíg meg nem találta Saphira tojását. Miután a sárkány kikelt, élete alaposan megváltozott. Most már az egyetlen szabad sárkánylovasként neki kell szembeszállnia Galbatorix zsarnokságával és legyőzni a királyt, mert második esélyt nem kap a világ. De még mielőtt ezzel megpróbálkozhatna, a varden seregnek is oda kell érnie a főváros falai alá. Útjukban bevehetetlen városok és legyőzhetetlen hadvezérek állnak…
Eddigi csatáik és győzelmeik reményt adtak a Birodalom ellenfeleinek. De sikerül-e Nasuadának együtt tartania seregét, amelyet annyi különböző népből szervezett? Segítségére sietnek-e a tündék, amikor a legnagyobb szüksége van rájuk? Lehet-e a vardenek varázslóinak esélye Galbatorix ellen?
Új csaták, hajmeresztő kalandok, elképzelhetetlen titkok várnak a szabadságukért harcoló emberekre, törpékre, urgalokra, tündékre és segítőikre, a váltott macskákra. Ismét szembekerül Murtagh és Tövis meg Eragon és Saphira. Az út végén pedig Galbatorix és fekete sárkánya, Shruikan várja őket…" 


2. Scott Westerfeld: Leviatán
Személy szerint nagyon felkeltette az érdeklődésemet az utóbbi időben a steampunk stílus, így kerestem és keresem az ilyesfajta regényeket. Legutóbb az Ad Astra kiadó regénye vonta magára a figyelmemet, elég ígéretesnek tartom. :)
"Ezerkilencszáztizennégyet írunk. Az Osztrák-Magyar Monarchia trónörökösét, Ferenc Ferdinánd főherceget meggyilkolták, és egész Európa a háború küszöbére sodródik.
Két tábor áll szemben egymással összebékíthetetlenül: a gépimádó barkácsok és a darwinisták, akik sosem látott fajzatokat tenyésztenek háborús célokra.
Ferenc Ferdinánd fia, Sándor herceg az egymásnak feszülő nagyhatalmak figyelmének középpontjába kerül, és menekülni kénytelen szülei gyilkosai elől.
Útja keresztezi Deryn Sharpét, a skót lányét, aki fiúnak öltözve szolgál a brit légierőnél.
Az egyikük barkács – a másik darwinista, és mindketten súlyos titkokat őriznek.
Harcok, veszedelmek és intrika szegélyezik útjukat, a nyomukban pedig ott liheg a háború
."
Megjelenés 2012. november 24-én.

 3. Alice Hoffman: Galambok örizői
Figyelemfelkeltő borító, érdekes fülszöveg. Elfogott a nekem ez kell érzés :D. Már kapható a boltokban.
"Az időszámításunk szerinti hetvenedik évben kilencszáz zsidónak hónapokig sikerült feltartóztatnia a római seregeket a júdeai sivatagban, Masadában. Az ókori történész, Josephus Flavius szerint két nő és öt gyerek élte túl a rómaiak mészárlását. Ez a történelmi esemény adja a hátterét négy különleges, érzékeny nő lenyűgöző történetének, akik mind más úton érkeztek Masadába. Yael édesanyja szülés közben életét vesztette, amit az apja soha nem tudott megbocsátani. Revka, a néhai pék felesége végignézte, ahogy a római katonák brutálisan meggyilkolják a lányát, ráhagyva unokáit, akik a szörnyűségek hatására megnémultak. Aziza egy harcos lánya, akit fiúként neveltek fel, rettenthetetlen lovas és ügyes mesterlövész. Shirah az ősi mágia és gyógyítás mestere, hátborzongatóan éles elméjű, erős asszony.
Miközben a rómaiak egyre közelebb érnek, négy rendkívüli, bátor nő élete kereszteződik az ostrom kétségbeesett napjaiban. Valamennyien galambtartók és valamennyien titoktartók – kik ők, honnan jöttek, ki nemzette őket és kiket szerettek."

Még növelem a listámat, és azt hiszem utána kénytelen leszek a Jézuskával hosszasan elbeszélgetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése